Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012 18:21

Δημιουργία τμήματος AΧΕΠΑ στην Κοζάνη

logo_final-2-6x6Δημιουργήθηκε και στην Κοζάνη τμήμα της ΑΧΕΠΑ, αποτελούμενο από εθελοντές μιας οργά-νωσης με περισσότερα από τρία εκατομμύρια μέλη, Έλληνες και φιλέλληνες σε Αμερική, Κα-ναδά, Αυστραλία, Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, Γερμανία κτλ. Το τμήμα της Κοζάνης αποτελεί το 15ο (Chapter HJ-15) στην Ελλάδα, η οποία αριθμεί ήδη 17 τμήματα, με περισσότερα από 400 ενεργά μέλη, που φιλοξενούνται σε...

διάφορες πόλεις όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, Δράμα, Σέρρες, Ηράκλειο κ.ά. Προτεραιότητα του τοπικού τμήματος συνιστά η ανιδιοτελής προσφορά στην τοπική κοινωνία, όπως επίσης και η συνεισφορά σε οποιοδήποτε τομέα και δραστηριότητα τοπικού χαρακτήρα. Για την αρτιότερη οργάνωση και εκπλήρωση των στόχων του, το τμήμα της Κοζάνης, συνεργάζεται με άλλα εγχώρια τμήμα και με τη διοίκηση της AΧΕΠΑ στην Ελλάδα, με κυβερνήτη τον κ. Ν. Παπαδόπουλο, προκειμένου προγράμματα της κεντρικής οργάνωσης των ΗΠΑ να εξειδικευτούν, ώστε να αφορούν την πόλη της Κοζάνης.

Το σημερινό Δ.Σ. της ΑΧΕΠΑ Κοζάνης έχει την ακόλουθη σύνθεση:

Πρόεδρος: Καζάκος Ευάγγελος
Αντιπρόεδρος: Μπουντιούκος Εμμανουήλ
Γραμματέας: Αλμπάνης Πέτρος
Ταμίας: Παύλου Δημήτριος

Το τοπικό τμήμα της Κοζάνης έχει ήδη ολοκληρώσει έναν κύκλο επαφών με τοπικούς άρχο-ντες και εκπροσώπους φορέων όπως με το Δήμαρχο Κοζάνης κ. Μαλούτα και με το Μητρο-πολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου και ήδη προγραμματίζει ένα δεύτερο γύρο συναντήσεων, προκειμένου να ερευνηθούν και να συγκεκριμενοποιηθούν δράσεις του τμήματος που θα ανακουφίσουν την τοπική κοινωνία. Όσον αφορά τη δραστηριότητα του τμήματος, έχει ήδη αγοραστεί και θα διατεθεί άμεσα ρουχισμός στη μη κυβερνητική κοινωνική οργάνωση υποστήριξης νέων ΑΡΣΙΣ, τμήμα Κοζάνης, για την κάλυψη ενός τμήματος των αυξημένων αναγκών των παιδιών-μαθητών της σε ένδυση.

Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.ahepahellas.org

Στοιχεία για την οργάνωση AHEPA

Η American Hellenic Educational Progressive Association (AHEPA) ως οργάνωση (www.ahepa.org),
ιδρύθηκε στην Ατλάντα των ΗΠΑ το 1922, όταν οκτώ ομογενείς μετανάστες ενώθηκαν για να αντιμετω-πίσουν τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία που ανέκυψε στην αμερικανική κοινωνία των πρώτων δεκαε-τιών του 20ου αιώνα. Συμπληρώνοντας, 90 χρόνια ζωής, η AHEPA αποτελεί την Ένωση των Ελλήνων της Αμερικής, μια ανεξάρτητη οργάνωση, τον παλαιότερο και μεγαλύτερο σύλλογο της ελληνικής διασποράς. Με διεθνή δράση, καθώς το δίκτυό της απλώνεται διαρκώς εκτός των ΗΠΑ και σε πολλές άλλες ηπείρους, σήμερα, η οργάνωση έχει να επιδείξει πλούσιο έργο σε τομείς όπως η φιλανθρωπία, η εκπαίδευση, η κοινωνική ευθύνη ενισχύοντας παράλληλα και την ατομική επίδοση και προσφορά στο σύνολο. Από τα κυριότερους σκοπούς της οργάνωσης, είναι η ανάδειξη των αρχών του Ελληνισμού στην κοινωνία έτσι όπως αυτοί κωδικοποιούνται στις έννοιες του ανθρωπισμού, της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Η οργάνωση της AHEPA στηρίζεται στους εξής πυλώνες:

Ελληνισμός

Το θεμελιώδες στοιχείο της αποστολής της ΑΧΕΠΑ είναι η καλλιέργεια των αρχών του Ελληνισμού στην κοινωνία. Οι αρχές αυτές περιλαμβάνουν προσήλωση στον ανθρωπισμό, την ελευθερία και τη δημο-κρατία. Η διατήρηση και προαγωγή αυτών των ιδεωδών είναι οι τομείς στους οποίους η ΑΧΕΠΑ θα είναι πάντα, βαθύτατα προσηλωμένη. Η ΑΧΕΠΑ με τα προγράμματά της, εκπαιδεύει τις κατά τόπους κοι-νότητες για τα θέματα του Ελληνισμού μέσα από ειδικά φόρουμ, συμπόσια και συνέδρια.

Εκπαίδευση

Η αφοσίωση της ΑΧΕΠΑ στον τομέα της εκπαίδευσης είναι καταγεγραμμένη στη διάρκεια της ιστορίας της. Πάνω από 4 εκατομμύρια δολάρια έχουν συνολικά χορηγηθεί σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο σε υποτροφίες ενώ κάθε χρόνο χορηγούνται μισό εκατομμύριο δολάρια. Χιλιάδες νέοι και νέες έχουν επωφεληθεί ως αποδέκτες των υποτροφιών της ΑΧΕΠΑ. Το πρόγραμμα υποτροφιών, σε εθνικό επίπεδο, διοικείται από το Εθνικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της ΑΧΕΠΑ. Προσφέρονται υποτροφίες σε ευρύ φάσμα σπουδαστών, όπως σε φοιτητές πανεπιστημίων, τελειόφοιτους Γυμνασίου, πτυχιακούς-μεταπτυχιακούς φοιτητές. Η διατήρηση των προγραμμάτων των Ελληνικών Σπουδών στα πανεπιστήμια και κολλέγια αποτελεί ένα μείζον ζήτημα για το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της ΑΧΕΠΑ.

Φιλανθρωπία

Η φιλανθρωπία και ο εθελοντισμός αποτελούν ισχυρούς άξονες δράσης της ΑΧΕΠΑ. Από την ανακούφιση πληγέντων από φυσικές καταστροφές μέχρι τη συγκέντρωση χρημάτων για την εξάλειψη ασθενειών, αλλά και με σημαντικές οικονομικές παρεμβάσεις σε τοπικό επίπεδο, η ΑΧΕΠΑ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων.

Πολιτική Υπευθυνότητα

Με παραρτήματα σε κάθε μεγάλη μητροπολιτική πόλη αλλά και στις αγροτικές περιοχές της Βόρειας Αμερικής, η ΑΧΕΠΑ φροντίζει να επικοινωνεί τις θέσεις της ελληνο-αμερικανικής κοινότητας στους ε-κλεγμένους αντιπροσώπους σε ομοσπονδιακό, πολιτειακό και τοπικό επίπεδο, καθώς και στους επικε-φαλής της διπλωματίας μας.

Οικογενειακή και Προσωπική εξέλιξη

Αυτό που καθιστά την ΑΧΕΠΑ ξεχωριστή από τις άλλες οργανώσεις είναι η δημιουργία της Οικογένειας της ΑΧΕΠΑ. Μαζί με τρεις συνδεδεμένες οργανώσεις («Οι Κόρες της Πηνελόπης" η γυναικεία οργάνωση της ΑΧΕΠΑ με κορυφαίο επίτευγμά της το Penelope House, ένα καταφύγιο για κακοποιημένες γυναίκες στο Mobile της Αλαμπάμα, η οργάνωση «Υιοί του Περικλή» η νεολαία της ΑΧΕΠΑ και «Τα Κορίτσια της Αθηνάς» η νεανική-βοηθητική οργάνωση των Γυναικών της ΑΧΕΠΑ), η ΑΧΕΠΑ λειτουργεί ως μια μονάδα προς την εκπλήρωση μιας κοινής αποστολής. Σε συνδυασμό, οι τέσσερις οργανώσεις έχουν συνεισφέρει πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε εθνικά σχέδια σε όλη την ιστορία τους.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012 18:26