Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012 16:56

Στην PHILOXENIA η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

perifereia1Στην έκθεση αυτή συμμετέχει συστηματικά τα τελευταία χρόνια η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με ουσιαστικά αποτελέσματα. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας το έτος 2011 στην 27η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA απέσπασε το Ειδικό Βραβείο Διοργανωτή.
Φέτος η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από 22 έως 25 Νοεμβρίου 2012 ...

στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα έχει χώρο προβολής 64 τ.μ., στο περίπτερο 13 stand 39. Kατόπιν προσκλήσεως της Περιφέρειας θα συμμετέχουν οι Δήμοι, οι σύλλογοι και οι ενώσεις ξενοδόχων, καταλυμάτων και ενοικιαζομένων δωματίων των Περιφερειακών Ενοτήτων Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας με την προβολή μέσω εντύπου, προωθητικού και οπτικοακουστικού υλικού της πολυμορφίας της Δυτικής Μακεδονίας, του φυσικού κάλλους και των πολιτιστικών μνημείων της περιοχής. Οι Δήμοι, στον ιδιαίτερο χώρο που αντιστοιχεί για τον καθένα, θα έχουν τη δυνατότητα να προβάλουν και τα σπουδαία τοπικά προϊόντα της περιοχής τους, όπως κρόκος Κοζάνης, γλυκά Βελβενδού, κρασί Αμυνταίου και Σιάτιστας κλπ., προϊόντα πάνω στα οποία βασίζεται ένα μεγάλο μέρος της οικονομίας και του βιοπορισμού των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
Η PHILOXENIA αποτελεί κορυφαία συνάντηση των φορέων και επιχειρηματιών από το χώρο του τουρισμού της Ελλάδας και της ευρύτερης περιοχής της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Σε προηγούμενες εκθέσεις, εκτός των ελληνικών συμμετοχών, υπήρχαν συμμετοχές από 25 – 35 ξένες χώρες, ενώ η επισκεψιμότητα κυμάνθηκε από 15.000 έως 20.000 άτομα.
Η φετινή διοργάνωση έχει βασικό θεματικό αφιέρωμα στις Νέες Τουριστικές Αγορές της Βαλκανικής και κύρια των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και φιλοδοξεί να αποτελέσει μεγάλη τουριστική συνάντηση της συγκεκριμένης περιοχής. Παράλληλα θα υπάρξουν ειδικά αφιερώματα στις νέες τεχνολογίες και τη διαδικτυακή τουριστική προώθηση ενώ θα διοργανωθεί συνέδριο αφιερωμένο στον θρησκευτικό και πολιτιστικό τουρισμό, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής. Επίσης θα παρουσιαστούν νέες στρατηγικές ανάπτυξης που αφορούν στην εμπορική προώθηση των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας, εκτός του θρησκευτικού και πολιτιστικού τουρισμού – τα μουσεία ως πόλο έλξης των τουριστών και μορφές τουρισμού, όπως ο συνεδριακός, αγροτουρισμός, οινικός, γαστρονομικός. Θα υπάρχει παρουσία εμπορικών επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό κλπ. (Βέλγιο, Γαλλία, Ρωσία, Δανία, ΗΠΑ, Μ. Βρετανία) από αγορές – στόχους και από αγορές για πρώτη φορά της Κίνας, Ρωσίας και Ινδίας.
Για την αρτιότερη οργάνωση και την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος φέτος η συμμετοχή της Περιφέρειας γίνεται με τη συνεργασία της Εταιρίας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012 16:59