Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 15:05

Ηλίας Θεοδωρίδης: «Απαραίτητη η στήριξη του αγροτουρισμού»

PB130004Τις προοπτικές ανάπτυξης του αγροτουρισμού και του τουρισμού υπαίθρου εξέτασε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Ηλίας Θεοδωρίδης με επιχειρηματίες του κλάδου από την Κρήτη, τη Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στα Ιωάννινα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Γραμματέας δέχθηκε στο γραφείο του το πρωί της Πέμπτης (22/11/12), αντιπροσωπεία μελών του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδος και συζήτησαν τις προοπτικές του κλάδου όπως επίσης και την πορεία των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροτουρισμό σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Τα μέλη του Συνδέσμου εξέθεσαν στον Γενικό Γραμματέα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην ανάπτυξη του αγροτουρισμού κυρίως λόγω της έλλειψης θεσμικού πλαισίου και ζήτησαν τη βοήθειά του στον αγώνα που καταβάλουν προκειμένου να το προωθήσει και να το εγκρίνει το Υπουργείο Τουρισμού.

Ο Γενικός Γραμματέας από την πλευρά του αφού υπογράμμισε τους τομείς που θα πρέπει να περιλαμβάνει το θεσμικό πλαίσιο ώστε να καταστεί ο αγροτουρισμός μοχλός ανάπτυξης που θα στηρίζεται στην ελληνική φιλοξενία , θα προστατεύει και θα αναδεικνύει το φυσικό περιβάλλον, την αρχιτεκτονική κληρονομιά, τον πολιτισμό, τα αρχαιολογικά μνημεία και θα προωθεί τις διατροφικές συνήθειες του κάθε τόπου με ντόπια προϊόντα (μεσογειακή διατροφή), διαβεβαίωσε τα μέλη του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδος πως θα σταθεί στο πλευρό τους στην προσπάθειά τους να καθοριστεί το αντικείμενο του αγροτουρισμού μέσω του συγκεκριμένου θεσμικού πλαισίου.

«Τις προηγούμενες δεκαετίες ο τουρισμός στη χώρα μας αναπτύχθηκε σε λάθος βάσεις που είχε καταστροφικές συνέπειες για πολλές περιοχές», τόνισε ο κ. Θεοδωρίδης και πρόσθεσε: « Συνέπειες, που ευτυχώς μέχρι σήμερα η Ήπειρος απέφυγε». Αναφερόμενος τέλος στον αγροτουρισμό υπογράμμισε: «Η θεμελίωση μορφών εναλλακτικού τουρισμού στην χώρα μας έχει στο επίκεντρο ένα νέο παραγωγικό και κοινωνικό υποκείμενο, το αγροτουριστικό.

Ο αγροτουρισμός είναι μέρος του μορφωτικού τουρισμού με κυρίαρχες πλευρές το διατροφικό, τον αρχιτεκτονικό, τον παραγωγικό, τον περιβαλλοντικό τουρισμό και εν γένει τη συμμετοχή στην πολυμορφία του παραδοσιακού τρόπου ζωής στην ελληνική ύπαιθρο. Πρέπει λοιπόν να ενισχύσουμε και να προωθήσουμε το μοντέλο του τουρισμού που εκπροσωπείτε γιατί ο αγροτουρισμός μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής υπαίθρου και να καταστήσει τη χώρα πόλο έλξης ποιοτικού τουρισμού».

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 15:09