Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2012 12:21

Η ΕΝΩΣΗ για την ημέρα των ΑΜΕΑ

AMEAΗ 3η Δεκέμβρη έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως ημέρα για τα άτομα με αναπηρίες. Πέρα από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε ολόκληρη την χώρα αλλά και στο εξωτερικό,

το μήνυμα αυτής της μέρας είναι η ίση συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι και η δημιουργία των προϋποθέσεων για τα παραπάνω. Η πραγματική κατάσταση των αναπήρων περιγράφεται σε μεγάλο βαθμό από την έκθεση της διακομματικής επιτροπής της Βουλής,. Σ' αυτή διαπιστώνεται πως η συντριπτική πλειοψηφία των αναπήρων ζει σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Χαρακτηριστική διαπίστωση αποτελεί το γεγονός πως μόνον 2 στους 10 αναπήρους συμμετέχουν στην αγορά εργασίας και στην εκπαίδευση.
Ο αναπηρικός πληθυσμός ξεπερνάει το 10% του συνολικού πληθυσμού. Αναφερόμαστε σε ένα σημαντικό ποσοστό, που ωστόσο στην χώρα μας παρατηρώντας κάποιος θα διαπιστώσει πως σπάνια τα άτομα με αναπηρίες κυκλοφορούν στους δρόμους. Δεν αναφερόμαστε μόνο στην πολυσυζητημένη προσβασιμότητα, αλλά στον σεβασμό από τους συμπολίτες μας στα ρυμοτομικά έργα που έχουν γίνει.
Όσο τα προβλήματα των αναπήρων δεν αντιμετωπίζονται με την θέσπιση μιας πολιτικής που στόχο θα έχει την εξυπηρέτηση των αναγκών τους, η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός θα βρίσκονται στην καθημερινή ατζέντα. Υποκατάστατο θα αποτελούν οι στημένες πανηγυρικές εκδηλώσεις και οι ψεύτικες εξαγγελίες, οι οποίες αναδεικνύουν το μέγεθος της υποκρισίας του πολιτικού συστήματος.
Βασική προϋπόθεση για την αποδοχή -όχι μόνον των ατόμων με αναπηρίες- των απανταχού μειονοτήτων είναι η σωστή και χωρίς προκαταλήψεις εκπαίδευση. Διότι δεν τίθεται ζήτημα ειδικής, αλλά ισότιμης μεταχείρισης. Ισότιμης στάσης απέναντι σε όλους τους πολίτες. Με αυτόν τον τρόπο αποκτάει ένας λαός παιδεία, με αυτόν τον τρόπο αποκτούμε και εμείς τη θέση που αξιώνουμε, διότι: προσβάσιμοι δρόμοι χωρίς ανοικτούς ανθρώπους θα μείνουν πάντα κλειστοί και αφιλόξενοι.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2012 12:30