Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2012 08:45

Ευαισθητοποίηση για το AIDS και την ασφάλεια στο διαδίκτυο στο Γενικό Λύκειο Σερβίων

tele3_serviaΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Λύκειο Σερβίων η ημέρα ευαισθητοποίησης για το AIDS και το ηλεκτρονικό έγκλημα την περασμένη Παρασκευή.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS, 1η Δεκεμβρίου, οι μαθητές ενημερώθηκαν για τον ιό του AIDS, τα συμπτώματα της ασθένειας, τους τρόπους μετάδοσης και τη θεραπεία του ιού. Εισηγήτρια ήταν η ιατρική επισκέπτρια κ. Παρασκευή Δρογούτη από το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης. Η κ. Δρογούτη με χιούμορ αλλά και με απλή, κατανοητή γλώσσα ανέδειξε τη σοβαρότητα και την αναγκαιότητα της πρόληψης ιδιαίτερα στους νέους, επέστησε την προσοχή στο στιγματισμό των φορέων και εξήγησε αναλυτικά τους τρόπους προφύλαξης.

Η δεύτερη δράση ευαισθητοποίησης ήταν η διαδραστική ενημέρωση μέσω τηλεδιάσκεψης μεταξύ του Γενικού Λυκείου Σερβίων, άλλων σχολείων και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που αφορούσε σε θέματα ασφάλειας του διαδικτύου. Κύριος στόχος της τηλεδιασκέψης ήταν η ενημέρωση των μαθητών του Λυκείου για τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο, για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου (cyber bullying, υποκλοπή προσωπικών στοιχείων κ.α.) και τη δράση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ο Προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κ. Εμμανουήλ Σφακιανάκης, μαζί με τους συνεργάτες του έκαναν μία σύντομη παρουσίαση και ακολούθησε διαδικτυακή συζήτηση. Οι μαθητές συμμετείχαν με ενθουσιασμό στην τηλεδιάσκεψη και υπέβαλλαν ερωτήσεις που αφορούν στο facebook, στους τρόπους αντιμετώπισης ενοχλητικών και υβριστικών μηνυμάτων καθώς και στη δράση της Υπηρεσίας.
Η τηλεδιάσκεψη εντάσσεται σε πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων που οργανώνεται από καθηγήτριες του ΓΕΛ Σερβίων.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2012 09:01