Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2012 11:09

Πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών για αντίσταση στα νέα μέτρα στην Πτολεμαϊδα

Ypalliloi_613147591Εμείς, οι εργάτες, οι εργαζόμενοι, οι απλήρωτοι, οι άνεργοι, οι υπό μετανάστευση νέοι, οι φτωχοί και οι συνταξιούχοι, ξέρουμε καλά πλέον ότι δε ζούμε σε συνηθισμένη εποχή. Η κόλαση που μας ετοίμασαν, είναι χωρίς προηγούμενο!
Ξέρουμε καλά πως δυόμιση χρόνια υπό καθεστώς μνημονίου,

η ζωή μας έχει γίνει αβίωτη από τις απολύσεις και την ανεργία, από την κατακρεούργηση των μισθών και τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, από το φόβο ενός ζοφερού παρόντος και μέλλοντος που μας καταπίνει καθημερινά. Έχουν γεμίσει τα πρωτοσέλιδα από φωτογραφίες παιδιών που λιποθυμούν στο σχολείο από την πείνα, κι ανθρώπων που βάζουν τέλος στη ζωή τους από απόγνωση.

Η τρόικα εσωτερικού - εργοδοσίας επιδιώκει την επιστροφή στο 6-ήμερο και σε δουλειά μέχρι και 70 ώρες/εβδομάδα και έως τα βαθιά γεράματα!! Με μισθούς και συντάξεις πείνας και χωρίς δικαιώματα. Ένας νέος κοινωνικός μεσαίωνας, για να μας κάνουν δούλους του κεφαλαίου, ανθρώπους χωρίς ζωή. Μηχανήματα που θα παράγουν πλούτο και κέρδη για τους λίγους!

Ζούμε στην καρδιά ενός άκαρδου κόσμου, στη δίνη μιας βαθύτατης κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος, που βασίζεται στα κέρδη και την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Έχουμε βιώσει στο πετσί μας τα τελευταία 3 χρόνια για λογαριασμό ποιανού δουλεύουν τα μνημόνια. Μας λένε «να σώσουμε την Ελλάδα» και όλα τα δις των δανείων πηγαίνουν στους –ξένους και ντόπιους-τραπεζίτες και οδηγούν το λαό στα χρέη, την ανεργία, την εξαθλίωση, την ξενιτιά.

Μας φοβερίζουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός ευρωζώνης, ΕΕ και ευρώ. Θα τους πιστέψουμε; Θέλουν να επιβάλλουν το ραγιαδισμό, να καταργήσουν κάθε έννοια δημοκρατικού δικαιώματος, συλλογικότητας και διεκδίκησης. Ρημάζουν τις ζωές μας αφήνοντας μόνο τράπεζες, κατασχέσεις, εφορίες, δικαστήρια και ΜΑΤ! Θα το ανεχτούμε; Βιομήχανοι, πολυεθνικές, μεγαλέμποροι κι εφοπλιστές, επιβάλλουν μέσω του προσωπικού τους (τρόικα εσωτερικού-τρόικα εξωτερικού), τη φτωχοποίηση του λαού για να σώσουν τα κέρδη τους. Θα τους αφήσουμε; Αυτή η κοινωνία που περιγράφουμε, δε θα γίνει στο μέλλον, γίνεται σήμερα, ΤΩΡΑ!

Μοιάζει τρελό αλλά είναι αληθινό. Στον 21ο αιώνα, σε μια εποχή που εμείς οι εργαζόμενοι, οι πραγματικοί παραγωγοί του πλούτου, δημιουργούμε απίστευτο πλούτο σε όλο τον κόσμο, όλη η ανθρωπότητα (και η Ελλάδα και η Ευρώπη) να βουλιάζει σε ένα νέο μεσαίωνα! Αυτό το σύστημα είναι απόλυτα εχθρικό για τους εργαζόμενους, για τη νεολαία, για όλο τον λαό!

Με τη συνείδηση αυτής της κατάστασης, πιστεύουμε ότι πρέπει να πάψουμε να οργιζόμαστε απλά, να διαμαρτυρόμαστε απλά, να συνεχίζουμε μια μίζερη ζωή, απλά. Είναι καιρός να επιλέξουμε, να πράξουμε, να επιβάλλουμε. Μόνο αν εμείς, οι οργανωμένοι εργάτες και υπάλληλοι, ο κόσμος της δουλειάς, ανατρέψουμε την επίθεση του κεφαλαίου μπορούμε να αποφασίζουμε για τις ίδιες μας τις ζωές, μπορεί η κοινωνία να βαδίσει έναν άλλον δρόμο.

Είμαστε οι πολλοί, είμαστε αυτοί που δουλεύουμε στην παραγωγή! Εμείς ξέρουμε πώς «κινείται ο τροχός»! Εμείς χτίζουμε, παράγουμε, μελετάμε, πουλάμε, μεταφέρουμε, στο εργοστάσιο και στο εργοτάξιο, στο γραφείο και στο κατάστημα! Είμαστε εμείς αυτοί που «τραβάμε το κουπί», αυτοί που κτίσαμε όλο το σύγχρονο πολιτισμό, τον πλούτο που μας περιβάλλει και όλα τα σύγχρονα επιτεύγματα!

Μας φαίνονται δυνατοί, επειδή είμαστε σκυμμένοι! Έχουμε τη δύναμη να τους ανατρέψουμε! Αρκεί να το πιστέψουμε!

Όπλα μας ο συλλογικός αγώνας και η αλληλεγγύη!

Καλούμε όλους όσους συνθλίβονται από τα μέτρα, εργαζόμενους, ελευθεροεπαγγελματίες κι ανέργους, νέους και συνταξιούχους, όσο είναι καιρός, να ανοίξουμε το δικό μας δρόμο συλλογικής απάντησης, αντίστασης και ανατροπής!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟ --- / --- ΔΕΚΕΜΒΡΗ, στις 6:30 μμ στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας.

ΛΙΣΤΑ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ

Ονοματεπώνυμο Ιδιότητα email επικοινωνίας

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2012 11:13