Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2010 16:01

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Γ.Γ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤ.ΜΑΚ. - "Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΚΟΖΑΝΗΣ - ΛΑΡΙΣΑΣ"

Ο Γ.Γ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Γ. ΚΙΡΚΟΣΛάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με τον οδικό άξονα Κοζάνης - Λάρισας;
"Σε πρόσφατη συνέντευξη δημοσιοποιήθηκε στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο, ότι υπάρχουν έτοιμες μελέτες για δημοπράτηση τμημάτων του οδικού άξονα Κοζάνης – Λάρισας στις αρχές του 2010, κάτι που είναι ψευδές.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας και για να μη δημιουργούνται λαθεμένες εντυπώσεις σχετικά με το συγκεκριμένο έργο, διευκρινίζονται τα εξής:

1.     Η χάραξη του οδικού άξονα στο νομό Κοζάνης είναι από τον κόμβο Κοίλων – κόμβος Καρυδίτσας – κόμβος Αιανής – γέφυρα Ρυμνίου – Τριγωνικό – όρια νομού Κοζάνης.

2.     Η χάραξη του οδικού άξονα στο νομό Λάρισας είναι Τύρναβος – παράκαμψη Ελασσόνας (σήραγγα Μελούνας) – Μικρό Ελευθεροχώρι – όρια νομού Λάρισας.
Ο συγκεκριμένος οδικός άξονας έχει χαρακτηριστικά αυτοκινητόδρομου με διαχωριστικό στηθαίο στη μέση, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, λωρίδα καθοδήγησης και έρεισμα συνολικού πλάτους 19 μέτρων.
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας/Διεύθυνση Δημοσίων Έργων, έχει αναθέσει τη μελέτη του οδικού τμήματος «κόμβος Καρυδίτσας – Ρύμνιο» σε κοινοπραξία μελετητικών γραφείων με χρόνο περαίωσης τον Δεκέμβριο του 2010. Το τμήμα «κόμβος Καρυδίτσας – κόμβος Αεροδρομίου Κοζάνης» βρίσκεται ακόμη στο στάδιο αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών, λόγω προσφυγής μελετητικών γραφείων κατά της αξιολόγησης στο Συμβούλιο Επικρατείας (ΣτΕ). Το υπόλοιπο τμήμα του Περιφερειακού Κοζάνης χρήζει προμελέτης, ώστε να ετοιμαστεί ο φάκελος του έργου και να προκηρυχθεί η οριστική μελέτη.

Το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων/Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων/ΔΜΕΟ, εκπονεί τις μελέτες των ακόλουθων οδικών τμημάτων:
 
1. Τύρναβος – παράκαμψη Ελασσόνας (σήραγγα Μελούνας).

2. Μικρό Ελευθεροχώρι – όρια νομού Λάρισας.

Ο εκτιμώμενος χρόνος ολοκλήρωσης των πιο πάνω μελετών, είναι αρχές του 2011.
Έχουν προκηρυχθεί, με το διαγωνισμό να βρίσκεται σε εξέλιξη οι ακόλουθες μελέτες:

 1.     Παράκαμψη Ελασσόνας – Μικρό Ελευθεροχώρι.

2.     Όρια νομών Λάρισας & Κοζάνης – Τριγωνικό.

Ετοιμάζεται η προκήρυξη για τη μελέτη του τμήματος Τριγωνικό – Ρύμνιο.
 Από τα πιο πάνω καθίσταται σαφές ότι οι ισχυρισμοί για τμηματική δημοπράτηση έργων στον οδικό άξονα Κοζάνης – Λάρισας αρχές του 2010, ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας.
 Ευθύνη όλων μας, τέως και νυν εκπροσώπων της πολιτείας, είναι η διαφύλαξη της αξιοπιστίας της, η εμπέδωση εμπιστοσύνης στους θεσμούς και η ορθή ενημέρωση των πολιτών. Κάθε άλλη τοποθέτηση, εξυπηρετεί προσωπικές και κομματικές πολιτικές επιδιώξεις, χωρίς να συμβάλει στην αντικειμενική πληροφόρηση. Δυστυχώς, έχει ως στόχο την πρόκληση σύγχυσης".
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2010 16:14