Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012 14:27

ΑΧΕΠΑ: Επιτυχημένη η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Οικονομία και κατάθλιψη: Επιπτώσεις της κρίσης στην οικογένεια και το παιδί»

ahepa_kozanis_ekdilosi_xristianopoulos_7Στην αίθουσα του Κοβενταρείου Κοζάνης, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το βράδυ της προηγούμενης Τετάρτης, η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Οικονομία και κατάθλιψη: Επιπτώσεις της κρίσης στην οικογένεια και το παιδί». Η εκδήλωση οργανώθηκε από το νεοσύστατο τμήμα της ΑΧΕΠΑ στην Κοζάνη...

και εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του τμήματος, που έχουν στόχο την προαγωγή των θεσμών της κοινωνικής ευθύνης και της οικογένειας.

Ομιλητής της εσπερίδας ήταν ο ψυχίατρος - παιδοψυχίατρος, κ. Κρίτωνας Χριστιανόπουλος, ο οποίος και αναφέρθηκε εκτενώς στη σχέση μεταξύ οικονομικής κρίσης και κατάθλιψης στη σημερινή εποχή, επισημαίνοντας ότι η οικονομική κρίση αποτελεί την κύρια αιτία αύξηση των περιστατικών κατάθλιψης στη χώρα μας αλλά και παγκοσμίως αποτελεί μάστιγα που επηρεάζει περίπου 350 εκατομμύρια άτομα.

Ο κ. Χριστιανόπουλος τόνισε ακόμη, ότι η οικονομική κρίση είναι και υπαρξιακή κρίση που δεν εξηγείται εύκολα μόνο μέσα από την ψυχοπαθολογική προσέγγιση, διότι η κυριαρχία του χρήματος σήμερα έχει μετατρέψει τον κόσμο σε μια τεράστια αγορά. Τέλος αναφέρθηκε στις σχέσεις των δύο φύλων που επηρεάζονται ανεπανόρθωτα από την οικονομική κρίση με αποτέλεσμα να ωθούνται τα άτομα στη μοναξιά, στην εσωστρέφεια και σε ένα ανελέητο κυνήγι υγείας και ευζωίας.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012 14:29