Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013 09:44

Στο ΕΣΠΑ η δημιουργία στέγης διαβίωσης για τα ΑΜΕΑ στην Κοζάνη

Τiliaxtidaο Προεδρείο του Συλλόγου ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους για την απόφαση σταθμό για τα Άτομα με αναπηρία στη Δυτική Μακεδονίας η οποία μας γνωστοποιήθηκε.
Μετά από τις προσπάθειες πέντε ετών στις 31-12-2012 εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το έργο της Δημιουργίας της Στέγης Προστατευόμενης Διαβίωσης των Παιδιών με Αναπηρία στην Πόλη της Κοζάνης.

Η προσπαθεια ξεκίνησε το 2008 λαμβάνοντας υπόψη την παντελή έλλειψη χώρων στέγασης παιδιών με αναπηρία σε όλη την Δυτική Μακεδονία καθώς και την έλλειψη θέσεων στις στέγες της Θεσσαλονίκης που εξυπηρετούσαν μέχρι τότε τις ανάγκες της περιοχής μας. Από την άλλη, οι δυνατότητες που δίνει το ΕΣΠΑ, το οποίο προβλέπει κονδύλια περίπου 11 εκατομμυρίων ευρώ για υποδομές για άτομα με αναπηρία στη Δυτική Μακεδονία, ήταν μια ευκαιρία που δεν έπρεπε να μείνει ανεκμετάλλευτη.

Το έργο είναι όνειρο ζωής για τους Γονείς παιδιών με Αναπηρία και απαντάει στο μόνιμο ερώτημα τους : τι θα απογίνουν τα παιδιά όταν αρρωστήσουν οι ίδιοι ή όταν δεν θα είναι πια στη ζωή. Συγκεκριμένα πρόκειται για διαμερίσματα των πέντε ατόμων όπου τα άτομα με αναπηρία θα ζουν σε ένα προστατευόμενο και οικογενειακό περιβάλλον.

Η ένταξη στο ΕΣΠΑ είναι σίγουρα ένα μεγάλο και αναγκαίο βήμα, δεν πρέπει όμως να υποτιμούμε και τα επόμενα βήματα όπως την οικονομικοτεχνική μελέτη, τη δημοπράτηση και την ανάδειξη μειοδότη, τα οποία είναι πιεστικά και πρέπει να γίνουν γρήγορα και με καταληκτική ημερομηνία την 31-12-2013.

Αυτή η σπουδαία εξέλιξη ήρθε ως αποτέλεσμα μεγάλων και πολύχρονων προσπαθειών του Συλλόγου σε συνεργασία με τους φορείς της περιοχής και συγκεκριμένα την ΑΝΚΟ, την συντριπτική πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης και κυρίως την αρωγή και τις προσπάθειες του Δημάρχου Κοζάνης κου Μαλούτα.

Ευελπιστούμε στη συνέχιση της καλής συνεργασίας με τους εμπλεκόμενους φορείς έτσι ώστε να φτάσουμε στην υλοποίηση του έργου.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ

Ο Πρόεδρος
Αθανάσιος Λότσιος

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013 09:48