Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013 13:56

ΚΚΕ: Απλήρωτοι εδώ και 11 μήνες οι εργαζόμενοι στο φράγμα Νεστορίου

kkeΜε ερωτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ φέρνουν το θέμα των απλήρωτων εργαζομένων στο φράγμα Νεστορίου στην Βουλή.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Οικονομικών

Θέμα: Προβλήματα εργαζομένων στην εταιρεία «ΙΟΝΙΟΣ ΑΕ» που κατασκευάζει το Φράγμα Νεστορίου Ν. Καστοριάς.

Σε απόγνωση βρίσκονται 52 εργαζόμενοι της κατασκευής του Φράγματος Νεστορίου Ν. Καστοριάς. Όπως καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα των εργαζομένων η εταιρεία «ΙΟΝΙΟΣ ΑΕ» οφείλει σε όλους τους εργαζόμενους δεδουλευμένα αποδοχών από 11 έως 16 μήνες καθώς και το Δώρο Χριστουγέννων, δηλαδή οι οφειλές της εταιρείας σε κάποιες περιπτώσεις εργα-ζομένων ξεκινούν από το Φθινόπωρο του 2011!
Η Διοίκηση της εταιρείας μέχρι τώρα κοροϊδεύει και αναβάλλει τις «άμεσες πληρωμές» που κάθε φορά, υπόσχεται. Αυτή η κατάσταση έχει δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στους εργα-ζόμενους και στις οικογένειές τους καθώς αδυνατούν να καλύψουν βασικές ανάγκες τους.
Υπεύθυνη για αυτή την κατάσταση είναι η πολιτική που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις ανεξαιρέτως, οι οποίες παραχωρούν ευθύνες, αρμοδιότητες και λαϊκή περιουσία στους μονο-πωλιακούς ομίλους και σε εργολάβους, επιβάλλουν εργασιακό μεσαίωνα για τους εργαζόμε-νους.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κκ υπουργοί τι ενέργειες πρόκειται να κάνουν προκειμένου οι εργαζόμενοι να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους;

Οι βουλευτές
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Ελένη Γερασιμίδου

Σπύρος Χαλβατζής

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013 14:00