Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013 10:32

Σταύρος Τσακυράκης:«Όχι» στη βία από όπου και αν προέρχεται'' απο την εκδήλωση του Δικτύου ''Protasis''

tsakyrakis_kozaniΠαρουσία αρκετού κόσμου, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Κοβεντάρειο η σημαντική, από κάθε πλευρά, εκδήλωση με θέμα «Η Βία στα...άκρα», την οποία διοργάνωσε το Δίκτυο «Protasis».

Για τη βία, την ανυπακοή και τη δημοκρατία μίλησε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Σταύρος Τσακυράκης. Στο ερώτημα «απειλεί η βία των άκρων τη φιλελεύθερη δημοκρατία;» απάντησε ο αναπληρωτής καθηγητής πολιτικής επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Νίκος Μαραντζίδης. Μέσω διαδικτύου, έστω και με μικροπροβλήματα, συμμετείχε από τις Η.Π.Α. ο γνωστός συγγραφέας-δημοσιογράφος Γκαζμέντ Καπλάνι, καταθέτοντας τη δική του ιδιαίτερη οπτική για τα πράγματα.

Κοινή συνισταμένη και των τριών τοποθετήσεων ήταν η απερίφραστη καταδίκη κάθε μορφής βίας, από όπου και αν προέρχεται, με τους ομιλητές-και ειδικά τους δυο καθηγητές- να αναφέρονται αναλυτικά και με επιχειρήματα στα φαινόμενα βίας που βιώνει τα τελευταία χρόνια η ελληνική κοινωνία.

Ακολούθησε ένας άρκετα...ενδιαφέρον διάλογος, με ερωτήσεις, αλλά και τοποθετήσεις των πολιτών που έδωσαν το «παρών», με τους δυο καθηγητές να απαντούν σε όλους και για όλα.

 

Πηγη:Kozanimedia.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013 10:36