Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010 12:38

Δ. ΑΙΑΝΗΣ: ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΩΣ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΑΙΑΝΗΣ ΑΠΕΝΕΙΜΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΟΝ ΗΛΙΑ ΤΟΜΑΖΟ

altΤην τιμητική διάκριση της ανακήρυξης ως Επίτιμου Δημότη Αιανής,  απένειμε ο Δήμος Αιανής το Σάββατο 24 Ιουλίου 2010 στον κ. Ηλία Τομάζο, μετά την με αριθμό 79/12-07-2010 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε αναγνώριση της πολύχρονης προσφοράς του στην προβολή της Αιανής στις Η.Π.Α.  Ο κ.  Ηλίας Τομάζος, κάτοικος του Μπρίστολ της πολιτείας Κονέκτικατ των Η.Π.Α., είναι καθηγητής Πανεπιστημίου στις Η.Π.Α., ιδρυτής και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας «ΠΑΙΔΕΙΑ», φίλος  και γνώστης της σπουδαίας ιστορίας της Αιανής, που, αν και κατάγεται από τη Ρόδο, έρχεται εδώ και είκοσι δυο χρόνια συνεχώς στην Αιανή φέρνοντας φοιτητές του από το πανεπιστήμιο της πολιτείας της Connecticut   των USA.

Φοιτητές αμερικάνικης υπηκοότητας, που αρκετοί είναι τέταρτης γενιάς ελληνόπουλα   και άλλοι είναι Αμερικανοί που σπουδάζουν την αρχαία ελληνική φιλοσοφία. Τα τελευταία 9 χρόνια ο ερχομός τους συνδυάζεται με τη συμμετοχή τους στο δρόμο του Απολλοδώρου, που διοργανώνουν το αρχαιολογικό μουσείο και ο σύλλογος «Φίλοι Μουσείου & Αρχαιοτήτων Αιανής» σε συνεργασία με το Δήμο Αιανής και τη Ν.Α. Κοζάνης. Στον φετινό 9ο δρόμο Απολλοδώρου, συμμετείχαν 144 αθλητές, εκ των οποίων οι 35 ήταν οι φοιτητές του κ. Τομάζου.

Η  εκδήλωση της απονομής της τιμητικής διάκρισης της ανακήρυξης  έγινε με τη λήξη του αγώνα, όπου διαβάστηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ Σταθόπουλο Θ , του απονεμήθηκε η τιμητική πλακέτα από τον Δήμαρχο Αιανής, Γιώργο Τζέλλο, καθώς και πολλά αναμνηστικά από φορείς της Αιανής.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Νομάρχης Κοζάνης που το επέδωσε τον τόμο με τα αρχοντικά της Κοζάνης και της Σιάτιστας , ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος, και ο πρώην Δήμαρχος Κοζάνης, Γιάννης  Παγούνης , η κ. Κραμήτρου Γεωργία και η εκπρόσωπος του Υπουργείου πολιτισμού κ Βαλάκου.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010 12:48