Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2013 15:55

ΓΕΩΤ.Ε.Ε: Συμπαράσταση στους Έλληνες αγρότες

geoteeΠαρακολουθούμε με έντονο ενδιαφέρον τις τελευταίες εξελίξεις στο γεωργικό τομέα. Δυστυχώς η δύσκολη οικονομική κατάσταση παγιώνεται σταδιακά και στην Αγροτική Οικονομία της Χώρας. Οι αγρότες κινητοποιούνται διότι παρατηρούν τα εισόδηματά τους να μειώνονται για μια ακόμη χρονιά, χωρίς να υπηρετούνται κατ' ελάχιστο οι δυνατότητες της αγροτικής ανάπτυξης.

Ενώ η ελληνική κοινωνία έχει αντιληφθεί πλήρως την αξία του αγροτικού χώρου και στηρίζει τις κινητοποιήσεις των αγροτών, η ελληνική κυβέρνηση δείχνει να μην έχει συνειδητοποιήσει ακόμη την αξία αυτή.

Ωστόσο, θεωρούμε ότι η αποκλιμάκωση της κρίσης δεν πρόκειται να γίνει με κλειστούς οδικούς άξονες αλλά με ουσιαστικό διάλογο μεταξύ Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αγροτών και αρμόδιων φορέων. Έτσι θα αντιμετωπιστούν τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει ο Έλληνας αγρότης.

Δυστυχώς όμως η μονοδιάστατη και λανθασμένη δημοσιονομική - μνημονιακή πολιτική της τρικοματικής κυβέρνησης, η αποτελεσματικότητα και η ορθότητα της οποίας αμφισβητήθηκε από την Christine Lagarde, μας αναγκάζει για μια ακόμα φορά να δηλώσουμε τη συμπαράσταση στα δίκαια, σημαντικά και διαχρονικά αιτήματα των αγροτών.

Συμμεριζόμαστε απόλυτα την αγωνία και την ανησυχία του αγροτικού κόσμου για τον κίνδυνο άμεσης κατάρρευση της αγροτικής παραγωγής, που για την Ελλάδα αποτελεί ένα δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας.

Το ανθρώπινο δυναμικό του Γεωτεχνικού Επιμελητήριου, ως θεσμοθετημένος σύμβουλος της πολιτείας σε θέματα οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της υπαίθρου, αποτελεί τον στυλοβάτη της Ελληνικής αγροτιάς. Είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ της πολιτείας και του γεωργό-κτηνοτρόφου.

Απευθύνουμε έκκληση προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, να ενσκήψει στα αγροτικά προβλήματα και να διεξάγει ουσιαστικό - εποικοδομητικό διάλογο, με σκοπό την δημιουργία Εθνικής Στρατηγικής στην χάραξη της Αγροτικής Πολιτικής, δίνοντας έμφαση αφ' ενός στην κάλυψη του συνεχώς συρρικνωμένου αγροτικού εισοδήματος και αφ' ετέρου στην οικονομική ανάπτυξη της περιφέρειας.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2013 15:58