Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2013 13:30

Σπάρτακος: Στηρίζουμε την αυτοδυναμία του πανεπιστημίου

spartakosΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ιδρύθηκε το 2003 περιλαμβάνοντας στην αρχική του δομή τα τέσσερα τμήματα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, που ήταν εγκατεστημένα στη Φλώρινα (3) και στην Κοζάνη (1). Σήμερα έχει έξι τμήματα, 4 στη Φλώρινα και 2 στην Κοζάνη. Στους κόλπους του υπηρετούν 91 μέλη διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού και 51 υπάλληλοι στη διοίκησή του. Φοιτούν περίπου 4.000 προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές.

Αναμφίβολα η ίδρυση και η λειτουργία του Π.Δ.Μ. έδωσε στην Περιφέρειά μας μια διαφορετική πνοή, δημιουργώντας προοπτικές, επιτρέποντας την έρευνα και την ανάπτυξη, ενώ επετεύχθη και η καθιέρωσή του στο ελληνικό και διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Σήμερα λοιπόν τα λουκέτα και οι συγχωνεύσεις τμημάτων δεν υπονομεύουν μόνο τα εκπαιδευτικά ιδρύματα καθαυτά, αλλά υπονομεύουν το μέλλον ενός ολάκερου τόπου.

Το Σωματείο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨ ΔΕΗ Α.Ε. ενώνει τη φωνή του με τη φωνή της κοινωνίας που απαιτεί ένα αυτοδύναμο, αυτοδιοίκητο και οικονομικά βιώσιμο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Ενώνουμε τη φωνή μας με την Κίνηση Φίλων Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και με σύνθημα: «Κύτταρο Ανάπτυξης, Δημιουργός Γνώσης και Φορέας Πολιτισμού σε μια Γεωγραφική Περιοχή με Ιδιαίτερη Αξία και Σημασία», υποστηρίζουμε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και υπογράφουμε για την :
Διοικητική και Οργανωτική του Αυτοτέλεια
Ενίσχυση του Αναπτυξιακού και του Πολιτισμικού του ρόλου.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί όλους τους συναδέλφους να δώσουν ηχηρά το μήνυμα της στήριξης (μήνυμα που δηλώνει ξεκάθαρα την αναγκαιότητα διατήρησης της αυτοτέλειας του Πανεπιστημίου), υπογράφοντας το σχετικό «Κείμενο Υπογραφών» που έχουμε προωθήσει σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2013 13:32