Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2013 00:47

Καταγγελία του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών για υποχρεωτικές υπερωρίες στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

pameΑπο την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΜΕ:Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, συνεχίζοντας τη γενικότερη αντιλαϊκή επίθεση, έδωσε στη δημοσιότητα το Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ.) για την «αξιολόγηση των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».
«Κομμάτι» - κριτήριο της διαδικασίας αξιολόγησης του εκπαιδευτικού,

αποτελεί και η ανάληψη ή όχι υπερωριών, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία αυτή τη στιγμή. Βέβαια τα κενά οφείλονται στην αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, που αντί να διαθέσει τις απαραίτητες πιστώσεις και να προσλάβει εκπαιδευτικούς με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν, προωθεί προς ψήφιση στη βουλή το «νέο σχολείο» και το τεχνολογικό λύκειο, τις συγχωνεύσεις σχολείων, την αύξηση ωραρίου των εκπαιδευτικών και την «αξιολόγηση».
Στο νομό Κοζάνης τα κενά είναι δεκάδες. Πολλά είναι τα σχολεία που ακόμη και σήμερα οι μαθητές δε διδάσκονται αυτά που πρέπει λόγω των ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Πρόσφατα μάλιστα, για την αντιμετώπιση ακριβώς αυτού του φαινομένου, η διοίκηση της εκπαίδευσης κάλεσε και στην ουσία οδήγησε συναδέλφους να παραιτηθούν από τα μαθήματα ελαστικής απασχόλησης project και υποστήριξης.
Μάλιστα πριν λίγες μέρες, στάλθηκε έγγραφο σε όλες τις σχολικές μονάδες του νομού, από τον πρόεδρο του ΠΥΣΔΕ Κοζάνης, με το οποίο στην ουσία διατάσσονται οι διευθυντές να εφαρμόσουν την κυβερνητική πολιτική, αναγκάζοντας τους συλλόγους διδασκόντων να συμπράξουν στην ανάθεση υποχρεωτικών υπερωριών και να γίνουν συνένοχοι σ'αυτή την ιστορία, με την απειλή της αξιολόγησης.
pame_yperories

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2013 00:58