Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013 14:06

Ένα οδοιπορικό στο Μοναχικό Βίο

ekdilosi_paroysiasi_Neapoli_24_2_2013«Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δρυοβούνου»

Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στη Νεάπολη θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στο Μοναχικό Βίο. Θα παρουσιαστεί σε Α΄ προβολή το ντοκιμαντέρ «Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δρυοβούνου». Έχει διάρκεια 45 λεπτά και όπως σχολίασε ο δημιουργός του ο κ. ΑχιλλέαςΚαλλίστρατος, είναι ένα...

οδοιπορικό σ' ένα τόπο που η Αγιότητά του βιώνεται σε κάθε βήμα. Το σενάριο βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της Ιεράς Μονής, μεταφέρει στην οθόνη τη θεόπνευστη πορεία του Μοναστηριού στο χρόνο. Με διακριτικότητα και σεβασμό, ο φακός της κάμερας κατέγραψε εικόνες και ήχους μοναδικής φυσικής ομορφιάς, εξαίρετης αρχιτεκτονικής χώρων και ναών, στιγμές γαλήνης και ενός μεγάλου πνευματικού αγώνα για κατορθώματα υπερβατικά. Η τεχνολογία εδώ γίνεται εργαλείο ανάδειξης της Ορθόδοξης κληρονομιάς του τόπου μας. Μιας κληρονομιάς που διαχρονικά αποτέλεσε φάρο στις φουρτούνες της πατρίδας μας.

Την προβολή θα προλογίσουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος και ο Διδάκτωρ Ιστορικής Θεολογίας κ. Αναστάσιος Δάρδας. Ο Σεβασμιώτατος θα σταθεί στην προσφορά του Μοναχισμού στην κοινωνία της κρίσης ενώ ο κ. Δάρδαςθα αναφερθεί στα Μοναστήρια της περιοχής μας.

Η διοργάνωση της εκδήλωσης γίνεται από το Δήμο Βοΐου και το Σύλλογο Ολυμπιακή Φλόγα στα πλαίσια της προσπάθειας ανάπτυξης της λαογραφίας και του πολιτισμού της περιοχής. Θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική αίθουσα εκδηλώσεων στις 11:30 το πρωί, με ελεύθερη είσοδο.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013 14:09