Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 06 Αυγούστου 2010 09:09

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

altΗ τραγική κατάσταση στο Μαμάτσειο Νομαρχιακό Νοσοκομείο  Κοζάνης, διαμορφώνει συνθήκες εκρηκτικές και επικίνδυνες για την υγεία του λαού. Οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σε ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό έχουν σαν συνέπεια να κλείσουν κλινικές, παλιότερα η παιδιατρική, τώρα η καρδιολογική. Η αιτία είναι η πολιτική της απαξίωσης του δημόσιου συστήματος υγείας που συνδιαμόρφωσαν στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι κυβερνήσεις της ΝΔ  και του ΠΑΣΟΚ και  έχουν ως στόχο την παραπέρα ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση του τομέα της δημόσιας υγείας για την αύξηση της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.

Στο άμεσο μέλλον και με τη νέα διοικητική δομή «Καλλικράτης», όπου θα μεταφερθεί ο τομέας της υγείας στην ευθύνη της  τοπικής Διοίκησης χωρίς όμως τους αναγκαίους κρατικούς πόρους, η κατάσταση θα οξυνθεί και  με τα νέα μέτρα που η κυβέρνηση επιδιώκει να εφαρμόσει άμεσα, όπως και  η ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων , με το πρόσχημα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, του μνημονίου , του περιορισμού «των ελλειμμάτων», «το χτύπημα της διαφθοράς και των σπαταλών».

Το δικαίωμα της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών, των νέων, των γυναικών και των οικογενειών τους για σύγχρονες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας, δωρεάν πρόληψη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, θυσιάζονται στο βωμό της καπιταλιστικής  ανάπτυξης, της στήριξης των κερδών των μονοπωλίων.

Οι εργαζόμενοι του Ν. Κοζάνης δεν πρέπει να δεχτούν αυτή την πολιτική, να αγωνιστούν για την επίλυση των άμεσων αναγκών του Νοσοκομείου με στόχο το αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας σε ένα δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι του μεγάλου κεφαλαίου. Το ΚΚΕ θα είναι στο πλευρό τους, θα στηρίξει και θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα για να επιλυθούν τα προβλήματα της υγείας στο Νομό. Ταυτόχρονα θα πρωτοστατήσει ώστε ο λαός να δεχθεί την πρόταση του ΚΚΕ ως μόνη ρεαλιστική και αναγκαία και  κάνει υπόθεσή του τον αγώνα για ένα αποκλειστικά ενιαίο σύστημα Υγείας με κεντρικό σχεδιασμό, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Αυγούστου 2010 09:12