Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2013 14:32

Εδωσαν τις 18 χιλ υπογραφές στον Αρβανιτόπουλο. Τι είπε στην αντιπροσωπεία του Συλλόγου εργαζομένων του Πανεπιστημίου

Ο Υπουργός Παιδείας κρατάει στα χέρια του τις 18.000 υπογραφές πολιτών του Νομού Κοζάνης για τη διατήρηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, τις οποίες του παρέδωσε αντιπροσωπεία των εργαζομένων του Πανεπιστημίου κατά την είσοδό του στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής όπου συζητήθηκε το σχέδιο «Αθηνά» στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.Αρβανιτόπoυλος: Αμετακίνητος ως προς το σχέδιο Αθηνά, δεν κινδυνεύουν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο

Με τον υπουργό παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο είχε συνάντηση και συνομιλία αντιπροσωπεία των εργαζομένων του Πανεπιστημίου δυτικής Μακεδονίας που βρίσκεται στην Αθήνα.

Τόσο στην συνάντηση στο υπουργείο όσο και στην Επιτροπή Μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός φάνηκε να ακούει τα επιχειρήματα της αντιπροσωπείας του συλλόγου των εργαζομένων, δήλωσε ότι τα προεδρικά διατάγματα που θα αποτυπώνουν τις αλλαγές θα βγουν την επόμενη βδομάδα και σε μια προσπάθεια να τους κατευνάσει τυχόν ανησυχίες τους διαβεβαίωσε ότι δεν κινδυνεύουν οι θέσεις εργασίας των υπαλλήλων του Πανεπιστημίου. Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έδωσαν στον υπουργό τις 18 χιλιάδες υπογραφές συμπαράστασης που συνέλεξε η ομάδα Φίλων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Επίσης ετέθη στον υπουργό Παιδείας το θέμα της αναπτυξιακής συρρίκνωσης της Δυτικής Μακεδονίας που μπορεί να προέλθει από την ενδεχόμενη απώλεια του Πανεπιστημίου το επόμενο διάστημα. Ο υπουργός Παιδείας μίλησε στην κατάμεστη αίθουσα της Επιτροπής Μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής όπου στην ουσία υπεράσπισε τις προτάσεις και τις αλλαγές που προτείνει στο σχέδιο Αθηνά.

Ως μέλη της επιτροπής Μορφωτικών υποθέσεων από την δυτική Μακεδονία είναι δύο Βουλευτές της ΝΔ η κ. Μαρία Αντωνίου από την Καστοριά και ο κ. Κοψαχείλης από τα Γρεβενά. Στην επιτροπή μίλησε η κ. Αντωνίου όπου σύμφωνα με πληροφορίες υπερασπίστηκε το ΤΕΙ και αναφέρθηκε διεξοδικά στο θέμα της Καστοριάς ενώ έκανε και μία σύντομη αναφορά στ θέμα του Πανεπιστημίου στηρίζοντας την αυτονομία του. Ο βουλευτής Γρεβενών θα μιλήσει την Πέμπτη όπου συνεχίζεται η διαδικασία ενώ ως ομιλητές έχουν γραφτεί και οί βουλευτές Μ. Παπαδόπουλος από την ΝΔ, Ευγενία Ουζουνίδου από το ΣΥΡΙΖΑ, η Ραχήλ Μακρή από τους ΑΝΕΛ, και ο ανεξάρτητος βουλευτής Γ. Κασαπίδης .

 

Σπυρος Κουταβας

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2013 15:42