Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2013 16:30

Πρόσκληση για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της Κίνησης Φίλων Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

panepisthmiokozΕίναι προφανές πως η περιοχή μας διανύει τις πιο κρίσιμες στιγμές των τελευταίων τουλάχιστον δεκαετιών, κάποιοι ως φαίνεται μας θεωρούν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Καταργούν το Πανεπιστήμιο και συρρικνώνουν ανελέητα το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, ενώ την ίδια στιγμή θέλουν να στείλουν στη Δυτική Μακεδονία τα σκουπίδια (περαιτέρω ατμοσφαιρική ρύπανση), όπως και τους λαθρομετανάστες (περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής), μην αναγνωρίζοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα

και αγνοώντας ταυτόχρονα την στρατηγική της θέση.
Το σίγουρο είναι πως κανείς, μα κανείς πολίτης αυτής της ακριτικής περιοχής ΔΕΝ δέχεται και ούτε ανέχεται τα παράλογα πλάνα της πολιτείας για τον τόπο μας. Θίγονται ανεπανάληπτα και στον υπέρτατο βαθμό τα συμφέροντα της περιοχής και των ίδιων των πολιτών της.
Όπως αποδείχθηκε και χθες, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, το «Σχέδιο Αθήνα» δεν στηρίζεται και δεν συνάδει με κανένα από τα βασικά κριτήρια, όπως είναι τα Ακαδημαϊκά κριτήρια, η συμμετοχή της αδιάβλητης Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας και η προσχηματική Δημόσια Διαβούλευση. Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση των Πρυτάνεων το «Σχέδιο Αθήνα» κρίνεται αντισυνταγματικό αφού βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με το άρθρο 16 του Συντάγματος. Ακόμη και τα κόμματα της συγκυβέρνησης (μέσω των εκπροσώπων τους σε θέματα παιδείας) κάλεσαν τον Υπουργό να πάρει πίσω αυτό το πρόχειρο και άδικο σχέδιο.
Χαιρετίζουμε την απόφαση του Δήμου Κοζάνης και δηλώνουμε παρών στο μεγαλύτερο παν-Κοζανίτικο συλλαλητήριο που θα ακουστεί σίγουρα μέχρι την Αθήνα. ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους Φίλους του Πανεπιστημίου (20.000 εγγεγραμμένοι), τους φοιτητές, τους πολίτες, τα επιμελητήρια, τους συλλόγους, όλους τους θεσμικούς φορείς και κυρίως όλους τους απλούς πολίτες να δώσουν όλοι σύσσωμοι το βροντερό παρών σε αυτό το συλλαλητήριο (Παρασκευή 8/3 στις 12). Χαιρετίζουμε την σημερινή πορεία των φοιτητών του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και καλούμε αυτούς αλλά και όλους τους φοιτητές του Πανεπιστημίου σε μια κοινή συνισταμένη ανατροπής του «χαοτικού» και «ατεκμηρίωτου» «Σχεδίου Αθήνα» που πλήττει ή θα πλήξει τους οδηγούς σπουδών τους, αλλά και τα εργασιακά τους δικαιώματα. Χαιρετίζουμε επίσης τους αγώνες των φοιτητών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, όπως το κλείσιμο της Εγνατίας οδού, όπως ακόμη και όλων των δημιουργικών ενεργειών που θα έχει αποτελέσματα στην ανατροπή του σχεδίου.
Η προσχηματική πρόταση του Υπουργείου για Δημόσια Διαβούλευση, οδήγησε όλους εμάς σε πολιτισμένες αντιδράσεις και τεκμηριωμένες απαντήσεις, που όπως είναι προφανές δεν εισακούστηκαν. Έτσι, δηλώνουμε το παρών και τη συμμετοχή σε κάθε ανάλογη αντίδραση, σε έναν διαρκή αγώνα μέχρι να δικαιωθούν τα μείζονος σημασίας συμφέροντα της περιοχής μας.
Καλούμε τέλος, την τοπική αυτοδιοίκηση και κυρίως τους εκλεγμένους βουλευτές της περιοχής σε έναν διαρκή και ενεργό αγώνα με πράξεις και κυρίως με αποτελέσματα για τα αδιαπραγμάτευτα συμφέροντα της Δυτικής Μακεδονίας.
Θα πρέπει κάποιοι να γνωρίζουν, πως έχουν ήδη ξεσηκώσει ανεπανόρθωτα την κρίσιμη μάζα, επιφέροντας μια ολόκληρη περιφέρεια στον πιο ΔΙΚΑΙΟ αγώνα για τα αυτονόητα αιτήματα της, εναντίον των πιο άδικων και αβάσιμων αποφάσεων.

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Σε προηγούμενη ανακοίνωση μας σημειώσαμε πως βρισκόμαστε στο παρά ένα από την ώρα μηδέν. Η ΏΡΑ ΜΗΔΕΝ έφτασε ...

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2013 16:34