Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013 16:42

Οι φοιτητές του ΤΕΙ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

tei_kinitiΠαλεύουμε να μην εφαρμοστεί ούτε ολόκληρο ούτε τμήμα του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ». Είναι έργο της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Της ίδιας πολιτικής που έκοψε την δωρεάν μεταφορά στους μαθητές. Που φορτώνει τις οικογένειές μας με φόρους και χαράτσια. Που οδήγησε πριν μέρες μέσα από την ...

εξαθλίωση δύο συναδέλφους μας στην Λάρισα να βρουν τραγικό θάνατο. Βλέπουμε την αδικία να γιγαντώνει.
Το σχέδιο 'ΑΘΗΝΑ' κλείνει και συγχωνεύει Τμήματα και Σχολές . Υποβαθμίζει τις σπουδές μας, ανοίγει διάπλατα τις πόρτες στις επιχειρήσεις για να δημιουργήσουν Ιδιωτικά Πανεπιστήμια και Κολέγια. Τα Ιδρύματα φυτοζωούν με προϋπολογισμούς φτώχειας. Βλέπουμε κενά στους καθηγητές, τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές. Ήδη πληρώνουμε ένα σκασμό λεφτά για σίτιση , στέγαση, μετακίνηση, βιβλία και αναλώσιμα. Με το σχέδιο 'ΑΘΗΝΑ' μετατρέπουν τα ΤΕΙ σε ΙΕΚ. Διαμορφώνουν επιστημονικά αντικείμενα πλήρως ενταγμένα στις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων για αύξηση των κερδών τους. Μετατρέπουν τις Σχολές σε μαγαζιά που θα προσελκύσουν πελάτες πουλώντας γνώση με το κομμάτι.
Ο αγώνας απέναντι σε αυτή την πολιτική πρέπει και θα είναι μακρύς, σκληρός και αποφασιστικός
Προχωράμε σε:
Συνέχιση της κατάληψης μέχρι την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013 και στις εξής κινητοποιήσεις :
Τρίτη 19-3-2013 : Μετά τη λήξη της Γ. Συνέλευσης , πορεία στο κέντρο της Κοζάνης .
Τετάρτη 20-3-2013: Αναχώρηση από το ΤΕΙ στις 12:00 το μεσημέρι ΤΕΙ για τα διόδια του Πολύμηλου. Κλείσιμο των διοδίων και ελεύθερη διέλευση των διερχομένων αυτοκινήτων. Συλλαλητήριο ώρα 20:00 στο κέντρο της πόλης και ολονύχτια διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο με συναυλίες και άλλα δρώμενα.
Πέμπτη 21-3-2013: Ανοιχτή συζήτηση για το σχέδιο 'ΑΘΗΝΑ' στο Αμφιθέατρο «ΣΠΥΡΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ» του ΤΕΙ στην Κοζάνη ώρα 15:00
Παρασκευή 22-3-2013: Νέα Γενική Συνέλευση με θέμα την πορεία των κινητοποιήσεων.

 

Η Ακαδημαϊκή κοινότητα του ΤΕΙ συμπορεύεται με τους φοιτητές

Το σύνολο της Ακαδημαϊκής Κοινότητας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας μετά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Μαρτίου 2013, αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, συμπορευόμενη με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του Φοιτητικού Συλλόγου ( ΣΔΟ – ΣΤΕΦ) του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013 16:47