Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2010 13:48

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΑΚΡΩΣ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΔΕΗ

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥΤα δυσάρεστα νέα για τους επιτυχόντες των τριών διαγωνισμών στη ΔΕΗ αλλά και η κατηγορηματική άρνηση της κυβέρνησης να εξαιρέσει τη ΔΕΗ από το πάγωμα των προσλήψεων δημιουργεί τεταμένο κλίμα στους κόλπους των σωματείων ενέργειας της περιοχής.

Στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο του σωματείου «Σπάρτακος» τονίζεται χαρακτηριστικά πως «ο κύβος ερρίφθη» και πως ο αγώνας ξεκινά με κυρίαρχο αίτημα την αναστολή της απόφασης για πάγωμα των προσλήψεων στην επιχείρηση. Μάλιστα αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί κατάληψη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας την ερχόμενη Τρίτη, νωρίς το πρωί. Έκτακτο διοικητικό συμβουλιο πραγματοποιησε και η "Ένωση" που τονίζει πως "από αυτόν τον αγώνα δεν δικαιούται να απουσιάζει κανείς".

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥΣτην ανακοίνωση που εξέδωσε ο «Σπάρτακος» τονίζεται:

«Η διατήρηση της ΔΕΗ στην πιο υγιή της κατάσταση και οι προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής του Ενεργειακού Λεκανοπεδίου είναι – εκ των πραγμάτων - δύο άρρηκτα συνδεδεμένα κεφάλαια και το Συνδικάτο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, προκειμένου να αποτρέψει κάθε τι αρνητικό που θα μπορούσε να μπει εμπόδιο στις δύο παραπάνω παραμέτρους, ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ήταν και θα είναι στο προσκήνιο προκειμένου να αγωνιστεί και την βελτίωση των συνθηκών.

Στην παρούσα φάση, σε μία κρίσιμη στιγμή για την Επιχείρηση και για συναδέλφους μας, σε μία εποχή που η διεθνής οικονομική κρίση έχει πλέον μεταφερθεί στον τόπο μας και έχει χτυπήσει την πόρτα μας, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ μπροστά στις εξαγγελίες για πάγωμα των προσλήψεων στην μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας, αναλαμβάνει πρωτοβουλία και δράση –δυστυχώς για μία ακόμα φορά για τα αυτονόητα- μαζί με τους επιτυχόντες των διαγωνισμών, που ζουν μετά από 3 ολόκληρα χρόνια ακόμα μεγαλύτερη την απογοήτευση, τον προβληματισμό και την ανασφάλεια για το μέλλον τους.  

Σύσσωμος ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, η τοπική κοινωνία και κάθε ένας ευαισθητοποιημένος πολίτης, που ενδιαφέρεται για το μέλλον της περιοχής μας, βγαίνει για μία ακόμα φορά. Ανταποκρινόμαστε άμεσα στην υποχρέωση που έχουμε να ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ, ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΑ.

Ξεκινούμε την Τρίτη 16/2 και ώρα 6.30 π.μ. με κατάληψη στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, για να δώσουμε ένα αρχικό, δυνατό μήνυμα, ότι η οπισθοχώρηση δεν αποτελεί –σε καμία περίπτωση- πιθανό σενάριο στον αγώνα που ξεκινάμε. Δεν θα επιτρέψουμε το μαράζωμα της ΔΕΗ, δεν θα επιτρέψουμε την εξέλιξη της περιοχής σε κρανίου τόπο, δεν θα συναινέσουμε στο να μπει ταφόπλακα στην Ενεργειακή Καρδιά της χώρας». 

 
Η «ΕΝΩΣΗ» ΑΝΤΙΔΡΑ
 

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΕΣΑλλά και το σωματείο «Η Ένωση» που πραγματοποίησε άμεσα έκτακτο διοικητικό συμβούλιο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζεται: «Μετά το μεγάλο θέμα που προέκυψε, της αναστολής των προσλήψεων των επιτυχόντων στον τελευταίο διαγωνισμό της ΔΕΗ, το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ πραγματοποίησε έκτακτη συνεδρίαση στις 12 – 02 – 2010 και ώρα 9η το πρωί   και έλαβε ομόφωνα τις εξής αποφάσεις:

Την ενημέρωση των εργαζομένων στους χώρους εργασίας για την δεινή θέση στην οποία περιέρχεται η επιχείρηση από πλευράς επάρκειας προσωπικού μετά την αναστολή των προσλήψεων, όταν η επιχείρηση ως εισηγμένη στο χρηματιστήριο, με δικό της προϋπολογισμό και κονδύλιο για τις προσλήψεις με κερδοφόρα αποτελέσματα και τεράστιο έργο κάλυψης των ενεργειακών αναγκών της χώρας, δικαιούται της τυπικής και ουσιαστικής εξαίρεσης.   

Την συγγραφή και αποστολή επιστολής στους φορείς και τους θεσμικούς παράγοντες της περιοχής στην οποία θα επισημαίνεται ο αρνητικός επηρεασμός στην οικονομία της περιοχής καθώς και τους ανέργους από την αναστολή των προσλήψεων και θα ζητείται η έκδοση ομόφωνων αποφάσεων από τα όργανα που τους εκπροσωπούν καθώς και συστράτευση με το Σωματείο και τους εργαζόμενους της Επιχείρησης ώστε οι προσλήψεις να πραγματοποιηθούν.

Την εξουσιοδότηση στο 5 μελές Προεδρείο του Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ από το Δ.Σ. για την πραγματοποίηση επαφών με τους Βουλευτές, τους Νομάρχες και τους Δημάρχους των νομών Κοζάνης και Φλώρινας για τον ίδιο σκοπό.

 Την συνεργασία με τα άλλα Σωματεία στην Επιχείρηση και κάτω από την ομπρέλα της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ για την εξεύρεση και υλοποίηση κοινών δράσεων στην επίτευξη του σκοπού της πραγματοποίησης των συγκεκριμένων προσλήψεων, αλλά και των άλλων που έχει ανάγκη η επιχείρηση και για τις οποίες δεσμεύτηκαν προ ελαχίστου χρόνου Διοίκηση και Κυβέρνηση.

Την εξουσιοδότηση στην Εκτελεστική Επιτροπή. της ΕΝΩΣΗΣ για τη συνεχή και διαρκή συνεδρίαση, έτσι ώστε να παρακολουθούνται οι εξελίξεις, έως ότου λυθεί το πρόβλημα.

     

ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ !!!

ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ.

ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ   ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ   ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ   ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!!»

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2010 14:11