Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 01 Σεπτεμβρίου 2010 13:37

ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

altΣτο τραπέζι του διαλόγου τέθηκε ο αντικαπνιστικός νόμος μεταξύ των φορέων, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την το πρωί της Τετάρτης 1 Σεπτεμβρίου 2010,στο γραφείο του Δημάρχου Κοζάνης, με αφορμή την έναρξη εφαρμογής του νόμου κατά του καπνίσματος. Ο νέος αντικαπνιστικός νόμος του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προβλέπει την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους, ποινές και τα πρόστιμα για τους παραβάτες, καθώς και  ενίσχυση των δομών διακοπής του καπνίσματος και ενημέρωση των πολιτών.

Κεντρικό θέμα της σύσκεψης, στην οποία παρίσταντο ο Δήμαρχος Κοζάνης, κ. Λάζαρος Μαλούτας, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Καθαριότητας Κοζάνης, κ. Ιωάννης Παπαγεωργίου, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Υγιεινής, κ. Αλέξανδρος Μάγκος, καθώς και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αστυνομίας, ήταν η λήψη μέτρων, ο τρόπος εφαρμογής του νόμου και μέθοδοι ελέγχου.

Πρώτο μέλημα των αρμόδιων υπηρεσιών, προσδιορίστηκε η ενημέρωση των υπόχρεων για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται σε όλους τους δημόσιους χώρους. Προτεραιότητα στην ενημέρωση θα έχουν οι χώροι που σχετίζονται με παιδιά και ασθενείς.

 
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Σεπτεμβρίου 2010 13:42