Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2010 15:34

ΙΔΡΥΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ

 
altΗ Λαϊκή Συνέλευση των πολιτών του Βελβεντού στις 5 Σεπτεμβρίου, στο ΜΕΤΟΧΙ, ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε συμμετοχή και με την νεολαία σύσσωμη παρούσα. Η κοινωνία του Βελβεντού και των οικισμών του, αντιδρώντας στον εμπαιγμό και τις παλινωδίες του “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ” αποφάσισε σε δυο λαϊκές συνελεύσεις (στις 4/6 και 25/6/2010) να μη συμμετάσχει στις διπλές αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου είτε με την ψήφο είτε με την κατάθεση υποψηφιοτήτων στα ψηφοδέλτια.
Στην απόφαση αυτή η Παμβελβεντινή κοινωνία προσέδωσε το απαραίτητο κύρος με το Δημοψήφισμα της 4ης Ιουλίου, όπου το 96% των ψηφισάντων (με ποσοστό συμμετοχής στο 77% του εκλογικού σώματος των βουλευτικών εκλογών του 2009) απάντησε με ένα βροντερό «ΟΧΙ» στις διπλές εκλογές του Νοέμβρη. Συνεπώς το Βελβεντό και οι οικισμοί δεν θα έχουν αντιπροσώπους στο Κεντρικό Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε τοπικούς συμβούλους στους οικισμούς για την νέα δημοτική περίοδο.
 
 Για να υπάρξει δυνατότητα αντιπροσώπευσης της κοινωνίας, παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα από τη Λαϊκή Συνέλευση η σύσταση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας και Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» με μέλη βελβεντινούς και φίλους του Βελβεντού, καθώς και νομικά πρόσωπα και φορείς δια των νομίμων εκπροσώπων τους. Θα εκλεγούν άμεσα κεντρικό διοικητικό συμβούλιο και μικρά τοπικά συμβούλια ανά οικισμό για να αποτελέσουν τον Κοινωνικό Εταίρο του Βελβεντού στο νέο αυτοδιοικητικό τοπίο από 1ης Ιανουαρίου 2011.
Η Εταιρεία δεν υποκαθιστά το ενιαίο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού στις βασικές του υποχρεώσεις, αφού αυτός θα λαμβάνει τις χρηματοδοτήσεις της Πολιτείας που αναλογούν στο Βελβεντό και στους δημότες τουκαι υποχρεούται να παρέχει υπηρεσίες και να πραγματοποιεί ανταποδοτικά έργα σ΄ όλους τους οικισμούς του.
Μεταξύ των βασικών στόχων της Εταιρείας είναι α) να διαφυλαχτούν τα κεκτημένα και η ταυτότητα τηςκοινωνίας του Βελβεντού, β) να εξυπηρετηθεί η καθημερινότητα του σημερινού Δήμου Βελβεντού και να διατηρηθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες ποιότητας ζωής των κατοίκων του, γ) να γίνονται συστηματικές συλλογικές παρεμβάσεις και προτάσεις στα θεσμικά όργανα του Νέου Δήμου για την αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής και δ) να συνεχιστεί ο αγώνας της κοινωνίας για την αυτονομία του Βελβεντού.
Επιπλέον με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βελβεντού θα κατατεθεί Αναφορά στον Υπουργό Εσωτερικών για αναζήτηση ευθυνών από το Δ.Σ. της ΤΕΔΚ του Νομού Κοζάνης και από οποιονδήποτε άλλον εμπλεκόμενο στην διαδικασία με την οποία «νομιμοποιήθηκε» προχρονολογημένα από την αρμόδια επιτροπή της ΚΕΔΚΕ στις 11/5/2010 η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΤΕΔΚ Ν. Κοζάνης, η οποία ελήφθη μια μέρα μετά στις 12/5/2010 και εστάλη από την Κοζάνη στην Αθήνα στις 13/5/2010. Παράλληλα θα ζητηθεί η ακύρωση των αποφάσεων τόσο της Επιτροπής της ΚΕΔΚΕ όσο και της ΤΕΔΚ. Επίσης θα ακολουθήσει και νομική διεκδίκηση της αυτονομίας του νυν Δήμου Βελβεντού.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.
 
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
 
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2010 20:47