Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010 16:05

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΑΦΙΑΣΜΟ ΝΕΚΡΟΥ ΣΤΟΝ ΑΥΛΕΙΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΛΕΙΤΟΥ

Αναστάτωση προκάλεσε στην διεύθυνση ορυχείων Νότιου Πεδίου της ΔΕΗ στην Κοζάνη η ενέργεια του ιερέα, του υπό μετεγκατάσταση οικισμού Κλείτου, να προχωρήσει σε ενταφιασμό, συγγενικού του μάλιστα προσώπου, στον αύλειο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου.

Όπως υποστηρίζει η διεύθυνση του ορυχείου αλλά και το σωματείο εργαζομένων στη ΔΕΗ «Σπάρτακος», που απέστειλε για το θέμα και σχετική επιστολή στην διοίκηση της επιχείρησης, «η ενέργεια του ιερέα πέραν του γεγονότος πως είναι παράνομη, θα δημιουργήσει στο μέλλον μείζον πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία του ορυχείου Νότιου Πεδίου, αφού με βάση τον σχεδιασμό, σε χρονικό διάστημα λιγότερο του ενός έτους από σήμερα, τα μηχανήματα θα “προσβάλλουν” τον χώρο του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου».

Ο ιερέας του οικισμού Γιώργος Τσαβδαρίδης, υποστηρίζει πως προχώρησε στον ενταφιασμό του νεκρού εκεί γιατί «εδώ και καιρό δεν επιτρέπεται ο ενταφιασμός εκλιπόντων στο παλαιό νεκροταφείο και επιπλέον δεν έχουν χωροθετηθεί από το Δήμο Κοζάνης τα νέα κοιμητήρια στο νέο οικισμό».   

Όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο του VETO 91fm ο διευθυντής του ορυχείου Γιάννης Ιωακείμ «για τον συγκεκριμένο οικισμό έχουν καταβληθεί όλα τα χρήματα των αποζημιώσεων και απαλλοτριώσεων και είναι υπό μετεγκατάσταση. Για την εκκλησία επίσης δώσαμε 2,5 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή διπλάσιου σε όγκο ναού στο νέο οικισμό. Η μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης ήδη μας έχει δώσει την άρση της ιερότητας του χώρου και ζητήσαμε με έγγραφά μας να μην γίνεται καμία ταφή στο παλαιό νεκροταφείο γιατί σε 3 χρόνια το ορυχείο θα φτάσει εκεί. Είναι ακατανόητη η ενέργεια που έγινε και δεν ξέρω που αποσκοπεί και πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτό όταν φτάσει εκεί η επέκταση του ορυχείου».

Η ΔΕΗ υποστηρίζει πως η ταφή θα μπορούσε να γίνει στο νεκροταφείο της Κοζάνης και πως σύντομα ο Δήμος θα χωροθετήσει τα νέα κοιμητήρια που θα εξυπηρετούν τον οικισμό. 

«Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να εγκαταλείψω τον ναό, υπάρχει και σχετική απόφαση από την Ιερά Μητρόπολη. Θα φύγω όμως από εδώ όταν ξεκινήσει η ανακομιδή των οστών από το κοιμητήριο και όταν επιτέλους μας υποδείξουν που θα μεταφέρουμε τους παππούδες και τα αγαπημένα μας πρόσωπα», σημείωσε ο ιερέας του χωριού. 

 
 
 
 
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017 16:37