Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2013 16:51

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ με θέμα το εργατικό ατύχημα στο ορυχείο της Μ.Ε.ΤΕ. Α.Ε στο Προσήλιο της Π.Ε. Κοζάνης

Η εργατική τάξη παρ’ ολίγο να θρηνήσει άλλο ένα θύμα στο βωμό αύξησης της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Συγκεκριμένα στις 1/6/2013 το μεσημέρι, στα ορυχεία στο Προσήλιο της Π.Ε. Κοζάνης, που τα εκμεταλλεύεται η «ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ – ΕΜΠΟΡΙΚΗ –ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ», υποχώρησε χωμάτινος όγκος με αποτέλεσμα να καταπλακωθεί και να εγκλωβιστεί στο χειριστήριο ο χειριστής εκσκαπτικού μηχανήματος, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στα πόδια.

Λόγω μάλιστα της σοβαρότητας του τραύματος, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ένα εργοδοτικό έγκλημα, αφού είναι γνωστό ότι στο συγκεκριμένο ορυχείο κυριαρχεί για τους εργαζόμενους η ανασφάλιστη δουλειά, η έλλειψη μέτρων ασφαλείας και η εντατικοποίηση της δουλειάς κάτω από την ανοχή των κρατικών μηχανισμών.

Η πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, η οποία σε περίοδο καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, ακολουθώντας πιστά την αντεργατική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, εξακολουθεί να παίρνει συνεχώς αντεργατικά μέτρα που μειώνουν συνεχώς την τιμή της εργατικής δύναμης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι εργοδότες να αποθρασύνονται και οι εργαζόμενοι κάτω από την πίεση της μεγάλης ανεργίας που μαστίζει την μεγάλη πλειοψηφία της εργατικής τάξης, ιδιαίτερα της περιοχής, να αναγκάζονται να εργαστούν κάτω από αυτές τις συνθήκες για ένα μεροκάματο, το οποίο είναι στην κυριολεξία του τρόμου, όταν ο εργάτης πηγαίνει στην δουλειά του και δεν ξέρει αν θα γυρίσει πίσω.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση :

• Για την άμεση και ολοκληρωμένη διερεύνηση του εργατικού ατυχήματος και την απόδοση των ευθυνών.

• Για την δημιουργία Επιθεώρησης Μεταλλείων στην Κοζάνη και την ταυτόχρονη ενίσχυση της περιφερειακής διεύθυνσης του ΣΕΠΕ Δυτικής Μακεδονίας προκειμένου μέσα και από συστηματικούς ελέγχους να δημιουργηθούν ασφαλείς συνθήκες εργασίας στους εργαζομένους των ορυχείων.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2013 16:54