Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2013 13:38

Γ. Δακής: «Εφιάλτης η ανεργία»

Τον έντονο προβληματισμό των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας, για τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, εκφράζει ο Περιφερειάρχης Γιώργος Δακής σε επιστολή του, προς τον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ιωάννη Βρούτση.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να υπάρξουν άμεσα συγκεκριμένες παρεμβάσεις ώστε να σταματήσει η εφιαλτική, όπως τη χαρακτηρίζει, κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας. Η Δυτική Μακεδονία, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat), υπενθυμίζει ο κ. Δακής, κατέχει με 29,9% την πέμπτη θέση μεταξύ των περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας και την πρώτη θέση στην ανεργία των νέων 15 έως 24 ετών, με το ποσοστό να ανέρχεται στο 72,5%.

Η Κεντρική Κυβέρνηση, σημειώνει στην επιστολή του ο περιφερειάρχης, συνεχίζει να αντιμετωπίζει τη Δυτική Μακεδονία ως Περιφέρεια μετάβασης (phasing out), δηλαδή ως μια πλούσια Περιφέρεια η οποία δεν απαιτεί σημαντική οικονομική στήριξη. Ενδεικτικά αναφέρει ότι στην τρέχουσα πρόσκληση της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), σχετικά με τη διμερή συνεργασία Ελλάδας-Γερμανίας, επί συνόλου 5 εκατομμυρίων ευρώ διαθέσιμης χρηματοδότησης για την ελληνική πλευρά, η Δυτική Μακεδονία υποστηρίζεται με το ποσό των 78.000 ευρώ.

Ο κ. Δακής ζητά συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας, προκειμένου να αναζητηθούν από κοινού ρεαλιστικοί τρόποι και αποτελεσματικές πρακτικές, κυρίως στην κατεύθυνση αξιοποίησης κοινοτικών κονδυλίων και δρομολόγησης ευρωπαϊκών στοχευμένων πρωτοβουλιών.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2013 13:40