Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010 18:01

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Κ.Υ.Α. ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΘΕΤΩΝ ΑΞΟΝΩΝ ΠΡΟΣ ΑΛΒΑΝΙΑ-ΣΚΟΠΙΑ ΣΤΗΝ «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε.»

altΠήρε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την ανάθεση των μελετών και της κατασκευής του κάθετου άξονα «Νίκη Φλώρινας – Κοζάνη – όρια νομού Λάρισας» και της ολοκλήρωσης του άξονα «Α/Κ Σιάτιστα – Κρυσταλλοπηγή» (τμήμα Κορομηλιά – Ιεροπηγή – Κρυσταλλοπηγή) από την «Εγνατία Οδό Α.Ε.».

Η κατασκευή των συγκεκριμένων οδών αποτελούσε πάγιο αίτημα για τους κατοίκους όλης της Δυτικής Μακεδονίας και κυρίως των νομών Φλώρινας, Καστοριάς και Κοζάνης, αφού με την ολοκλήρωσή τους πρόκειται να αρθεί και το τελευταίο εμπόδιο που υπήρχε για την οδική σύνδεση της περιοχής με την κεντρική και νότια χώρα, όπως επίσης με Αλβανία και Σκόπια στα βόρεια. Μετά την οριζόντια διέλευση της «Εγνατίας Οδού», τα συγκεκριμένα έργα θα συμβάλουν επίσης καταλυτικά στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου, ανοίγοντας νέες αγορές για τους επιχειρηματίες της περιοχής και διευκολύνοντας εκείνους που επιθυμούν να την επισκεφθούν, ενώ θα βελτιώσουν μέγιστα την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων που εδρεύουν στη Δυτική Μακεδονία.

Η συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση αποτελεί συνέχεια πολιτικής απόφασης της κυβέρνησης για απεμπλοκή και επιτάχυνση ολοκλήρωσης των έργων με την αξιοποίηση ενός φορέα διεθνούς κύρους, όπως η «Εγνατία Οδός Α.Ε.». Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο προηγήθηκαν αλλεπάλληλες συσκέψεις μεταξύ του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Γιώργου Κίρκου και του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, που κορυφώθηκαν κατά την επίσκεψη του Υφυπουργού κ. Γιάννη Μαγκριώτη στην Κοζάνη στα τέλη Ιουλίου του 2010.

Ο κάθετος άξονας «Νίκη Φλώρινας – Κοζάνη – όρια νομού Λάρισας» είναι ένα έργο με συνολικό κόστος περίπου €1.200.000.000,00, ενώ η ολοκλήρωση του κάθετου άξονα «Α/Κ Σιάτιστα – Κρυσταλλοπηγή» (τμήμα Κορομηλιά – Ιεροπηγή – Κρυσταλλοπηγή) ξεπερνά σε προϋπολογισμό τα €100.000.000,00.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα καθοριστεί σύσκεψη στην Κοζάνη μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, της «Εγνατίας Οδού Α.Ε.» και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, για τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων υλοποίησης αυτών των σημαντικότατων έργων.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010 18:17