Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2013 17:35

Οδοιπορικό στη Σιβηρία

Κοζάνη – Sochi

Η εξιστόρηση του Αριστοτέλη Καρακώστα ξεκινά!!

Η έναρξη του ταξιδιού και ο καιρός ήταν ιδανικά. Έφτασα Αλεξανδρούπολη χωρίς να το καταλάβω, μάλλον λόγο άγχους. Πέρασα στην Τουρκία περίπου στις 12 το μεσημέρι, είχα όλη τη μέρα δικιά μου να γράψω χιλιόμετρα. Εφόσον ήταν αρχή και δεν ήμουν ιδιαίτερα κουρασμένος αποφάσισα να το πάω μέχρι να νυχτώσει, να πάρω το “βάπτισμα του πυρός” για τα καλά. Πέρασα τον μεγάλο περιφερειακό της Istabul και μπήκα στην Ασιατική της μεριά. Άρχισε να νυχτώνει. Ξενοδοχεία δεν υπήρχαν στην περιοχή, οπότε έπρεπε να κοιμηθώ στη φύση. Άφησα την εθνική οδό και βρέθηκα σε ένα πολύ όμορφο οροπέδιο 350 χιλιόμετρα μετά τη Πόλη. Ο χιλιομετρητής μέχρι το σημείο αυτό έγραψε 1050km. Έστησα τη σκηνή μου μπήκα μέσα και δε κατάλαβα πότε με πηρέ ο ύπνος

Την Τρίτη το πρωί ξεκίνησα για Κερασούντα – Σαμψούντα – Τραπεζούντα.

Σύνολο χιλιομέτρων 750. Από Κερασούντα όλη η διαδρομή είναι μπροστά στη μαύρη θάλασσα (karadeniz). Φοβερή θέα, δεξιά μόνο πράσινο και αριστερά μόνο μπλε. Να σημειώσω πως οι δρόμοι και η σήμανση στο οδικό δίκτυο της Τουρκίας είναι πάρα πολύ καλοί.  Έφτασα Τραπεζούντα χωρίς να με αγχώσει το παραμικρό στη διαδρομή. Ίσα ίσα είναι μια πάρα πολύ ωραία μοτοδιαδρομή για μελλοντικές εξορμήσεις.

Η μέρα ήταν Τρίτη, την επομένη θα έφευγε το καράβι για Sochi. Όμως ποτέ μη λογαριάζεις χωρίς τον ξενοδόχο. Να μη τα πολυλογώ έφυγα Παρασκευή και αυτό επειδή έπαιξε μίζα. Το καλό ήταν ότι είχα χρόνο να ζήσω και να δω την Τραπεζούντα..

Διαβάστε περισσότερα

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2013 17:45