Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2013 20:31

Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στην Αιανή και συνάντηση με το ΤΑΣ

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ της Π.Ε. Κοζάνης με επικεφαλής την βουλευτή Κοζάνης Ευγενία  Ουζουνίδου  επισκέφθηκε το Σάββατο 6 Ιουλίου την Αιανή προκειμένου να δει από κοντά και να ενημερωθεί για τις ζημιές που προκάλεσε στην περιοχή η πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα.

Το κλιμάκιο, με τη συνοδεία του προέδρου της Δημοτικής κοινότητας Γιώργου Φτάκα, επισκέφθηκε σπίτια που επλήγησαν από τους σεισμούς, ενώ στη συνέχεια σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού καταστήματος ενημερώθηκε αναλυτικά για τα προβλήματα που προκλήθηκαν σε σπίτια αλλά και σε βυζαντινά μνημεία της περιοχής. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και τα υπόλοιπα μέλη του κλιμακίου δεσμεύτηκαν από την πλευρά τους να προωθήσουν τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων για άμεση αποκατάσταση όλων των ζημιών με κρατική αρωγή.

Επίσης, η Ευγενία Ουζουνίδου είχε συνάντηση την Κυριακή 7 Ιουλίου με εργαζομένους του Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΤΑΣ) Κοζάνης, από τους οποίους ενημερώθηκε για το τι κατέγραψε αναλυτικά η υπηρεσία στην περιοχή στην οποία βρέθηκε από την πρώτη στιγμή. Στη συνάντηση, συζητήθηκαν και οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης να συγχωνεύσει την υπηρεσία, αλλά και τα γενικότερα ζητήματα του ΤΑΣ.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ υπογράμμισε πως είναι προφανής η ανάγκη διατήρησής του ΤΑΣ, καθώς στην Κοζάνη οι καταστροφικές θεομηνίες εμφανίζονται με ιδιαίτερη συχνότητα. Παράλληλα, αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να γίνει παροχή υπηρεσιών αποκατάστασης πληγέντων από φυσικές καταστροφές χωρίς να υπολογιστεί η υπέρογκη δημοσιονομική δαπάνη που θα απαιτηθεί για το σκοπό αυτό (εκτός έδρας, διαμονή, μετακινήσεις, οδοιπορικά κ.λπ.), εφόσον καταργηθούν οι τοπικές υπηρεσίες

Ταυτόχρονα, σημείωσε πως, δεδομένου ότι το γνωστικό αντικείμενο της αποκατάστασης των πληγέντων κτηρίων από φυσικές αιτίες είναι εξειδικευμένο και το προσωπικό εκπαιδευμένο λόγω πολυετούς εμπειρίας, δεν είναι δυνατόν  να αντικατασταθεί από ιδιώτες με τυχαία επιλογή, όπως προτείνεται στο σχετικό οργανόγραμμα του υπουργείου.

Τέλος, πρόσθεσε πως μία σταθερή δομή πολιτικής προστασίας, σε κάθε περιφέρεια που την χρειάζεται , αν και είναι αυτονόητη ανάγκη για μια χώρα με τόσες ιστορικές καταστροφές από σεισμούς, καταργείται για χάρη των δανειστών και τόνισε ότι ο ρόλος του ΤΑΣ Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και όλων των σεισμογενών περιοχών είναι αδιαπραγμάτευτος.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2013 20:33