Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013 11:31

Σε θερμό κλίμα η υποδοχή 50 νέων Ομογενών απο την Ατλάντα (φωτογραφίες)

Θερμή υποδοχή επιφύλαξε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, στην χορευτική ομάδα νέων από την Ατλάντα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής που επισκέπτονται την περιοχή, με επικεφαλής τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ατλάντας Αλέξιο.

Συνοδευόμενοι από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλο έφθασαν νωρίς το μεσημέρι στο κτίριο της Περιφέρειας στη ΖΕΠ, όπου και τους καλωσόρισε ο κ. Δακής και απευθυνόμενος στον κ. Αλέξιο τόνισε μεταξύ άλλων: «Σεβασμιότατε ευχαριστούμε που μας δίνεται την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με τη νέα γενιά του Ελληνισμού της διασποράς, εδώ από την καρδιά της Μακεδονικής γης, από την πατρίδα του Ιστορικού Βασιλείου της Άνω Μακεδονίας». Ο Περιφερειάρχης συνομίλησε για ώρα με τους νέους ενώ στο επίκεντρο βρέθηκε το αξιακό απόθεμα του Ελληνικού Γένους. «Αυτό το οποίο θέλω να σας, τονίσω πρόσθεσε ο Γιώργος Δακής, είναι ότι ως Έλληνες πρέπει να είστε υπερήφανοι γιατί όλος ο σύγχρονος κόσμος βασίζεται στο αξιακό απόθεμα, στις αρχές και στα οράματα του Ελληνικού Γένους. Οι σύγχρονες ιδέες των ανοιχτών οριζόντων, της Οικουμενικότητας της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας είναι ο πυρήνας των αξιών του Ελληνικού Πνεύματος εδώ και 3.500 χρόνια» .

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή δώρων και με την ελπίδα ότι σύντομα και πάλι η χορευτική ομάδα από την Ατλάντα θα δώσει πολύ περισσότερες παραστάσεις στη Δυτική Μακεδονία.

Νωρίτερα οι νέοι και νέες με επικεφαλής τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ατλάντας Αλέξιο επισκέφθηκαν τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Γιάννη Σόκουτη.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013 11:57