Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010 14:42

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΤΟ ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΕΚΛΙΠΟΝΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ

altΤο τιμητικό αφιέρωμα στον εκλιπόντα καθηγητή ορθοπεδικό και ακαδημαϊκό Παναγιώτη Συμεωνίδη παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πτολεμαϊδας.  Η ζωή και η δράση του σπουδαίου τέκνου της Εορδαίας με την πένα του συγγραφέα-φιλολόγου Παναγιώτη Λιβεριάδη ξετυλίγονται μέσα από τις σελίδες του αφιερώματος που παρουσίασαν με γλαφυρότητα ο γιατρός διευθυντής της Ορθοπεδικής της Δράμας με καταγωγή από το Εμπόριο Κοσμάς Παπαγεωργίου και ο δικηγόρος Ιωάννης Κούσης.

Οι δύο ομιλητές αναφέρθηκαν στον επιστήμονα, αλλά και στον άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή του στον πάσχοντα και κατακτούσε πάντα κορυφές, χαράσσοντας δρόμους πρωτοπορίας. Ο κ. Κούσης μάλιστα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συζήτηση για την ορθογραφία της «ορθοπαιδικής» που υπερασπίστηκε θερμά ο εκλιπών, ενώ ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε πως για να διακριθεί κανείς πρέπει να του δοθούν και οι ευκαιρίες και ο Παναγιώτης Συμεωνίδης τις άδραξε όλες.

Στους «αθάνατους» του πνεύματος και της επιστήμης κατέταξε τον εκλιπόντα ο δήμαρχος Πτολεμαίδας Γρηγόρης Τσιούμαρης, κάνοντας την έναρξη της εκδήλωσης, ενώ επισήμανε το χρέος που είχε η δημοτική αρχή να τιμήσει τη μεγάλη αυτή προσωπικότητα του τόπου με την ανάθεση της συγγραφής του βιβλίου στον καθηγητή Παναγιώτη Λιβεριάδη.

Το έναυσμα για την πρωτοβουλία αυτής της τιμής δόθηκε εδώ και καιρό, αφού η υποψηφιότητα του αείμνηστου πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις για να τύχει αυτή της κορυφαίας διάκρισης από το δήμο Πτολεμαϊδας, καθώς ο Παναγιώτης Συμεωνίδης:

·Ήταν ο ένας από τους δύο ακαδημαϊκούς που γέννησε αυτός ο τόπος

·Παρέμεινε πάντα απλός, ταπεινός και προσιτός, πρόθυμος να προσφέρει τις γνώσεις του σ’ όποιον χρειάστηκε

·Συνέβαλε καθοριστικά στην αποπεράτωση και λειτουργία του αφού το Υπουργείο Υγείας ηρνείτο πεισματικά να συνεχίσει την ολοκλήρωση και την λειτουργία του πολυτιμότατου αυτού για την υγεία μας έργου

·Υπήρξε ο πρεσβευτής της Επιστήμης της περιοχής μας που με τη φήμη του την έκανε να νοιώθει υπερήφανος πολύ πιο πέρα από τα σύνορα της πατρίδας μας.

Έτσι λοιπόν ο κ. Τσιούμαρης αναφέρθηκε στην πρότασή του να εισηγηθεί στο δημοτικό συμβούλιο την τιμή αυτή, αφού την όλη προσπάθεια της συγγραφής θα αναλάμβανε ο από τα παιδικά τους χρόνια φίλος Παναγιώτης Λιβεριάδης. Η συγγραφή τελείωσε φέτος και ενώ ετοιμαζόμασταν να το παρουσιάσουμε, μας πρόλαβαν δυστυχώς τα γεγονότα» κατέληξε ο κ. Τσιούμαρης.

Ο δήμος Πτολεμαϊδας αποδίδοντας τις τιμές που πρέπουν στο λαμπρό τέκνο της Εορδαίας θα συνεχίσει με την ονοματοδοσία οδού προς τιμή του ακαδημαϊκού ανακοίνωσε ο κ. Τσιούμαρης, ο οποίος ευχαρίστησε τους κ. Κούση και Παπαγεωργίου, τους παρευρισκόμενους, αλλά κυρίως τον συγγραφέα Παναγιώτη Λιβεριάδη και δήλωσε υπάρχουν ελάχιστοι άνθρωποι στον κόσμο που θα αφιέρωναν τον χρόνο και τον κόπο που απαιτεί η συγγραφή με μοναδικό κίνητρο την προβολή του τόπου και εντελώς ΔΩΡΕΑΝ.

Παίρνοντας το λόγο εμφανώς συγκινημένος ο συγγραφέας του βιβλίου αναφέρθηκε στην όλη προσπάθεια και στους στενούς δεσμούς του με τον αείμνηστο Παναγιώτη Συμεωνίδη που ξεκίνησαν από τα παιδικά τους χρόνια, όταν και οι δύο άριστοι μαθητές είχαν τα πρωτεία και κρατούσαν τη σημαία στις παρελάσεις. Ο κ. Λιβεριάδης μίλησε για την επίπονη διαδικασία της συγγραφής του βιβλίου που όπως τόνισε ήταν και η απόδοση του ηθικού χρέους προς τους συνδημότες του για τη διδασκαλία των παιδιών που τους στέρησε μετά την αναχώρησή του για την Αυστραλία, αλλά και την επιθυμία να τιμήσει την πολύχρονη και βαθιά φιλία που είχε με τον Παναγιώτη Συμεωνίδη.

 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010 14:45