Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013 14:24

Διαμαρτυρία του Συλλόγου ''Ηλιαχτίδα'' για τις θεραπείες των ΑΜΕΑ μελών του

Εδώ και τρεις μήνες μας εμπαίζουν. Αυθαίρετα ο ΕΟΠΥΥ Κοζάνης δεν δέχεται τις αποδείξεις των θεραπειών των παιδιών μας από το κέντρο ΚΙΒΩΤΟΣ. Συναντήσεις με τους τέως Υπουργό κ. Λυκουρέντζο και Υφυπουργό κ. Σαλμά  και με τον νυν Υπουργό Γεωργιάδη ...

υπήρξε κατανόηση σύμφωνα με τα λεγόμενα τους και βούληση για την άμεση τακτοποίηση της αδικίας. Ακόμα περιμένουμε..

Οι 80 οικογένειες που τα παιδιά τους δέχονται θεραπείες στο κέντρο ΚΙΒΩΤΟΣ,  και μόνο αυτές,  αναγκάζονται ή να σταματήσουν τις θεραπείες ή να τις πληρώσουν εξολοκλήρου  από την τσέπη τους.

Κάνοντας μια τελευταία προσπάθεια να δοθεί μία λύση στο πρόβλημα αποστέλλουμε μία τελευταία επιστολή στους αρμόδιους πριν αρχίσουμε τις δυναμικές κινητοποιήσεις.  Ακολουθεί η επιστολή.

Προς

Υπουργό Υγείας, κ.Άδωνη Γεωργιάδηαι

Πρόεδρο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κ.Δ.Κοντό

Γενικό Δ/ντη κ.Ι.Βαφειάδη

Αξιότιμοι κύριοι,

Είμαστε γονείς παιδιών με αναπηρίες και από το 2000 υποστηριζόμαστε από το Κέντρο Αποθεραπείας- Αποκατάστασης Διημέρευσης & Ημερήσιας φροντίδας Α.μεΑ. «ΚΙΒΩΤΟΣ» στoν Άργιλο Κοζάνης. Η «ΚΙΒΩΤΟΣ» είναι το μοναδικό Κέντρο αυτής της μορφής στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Όλα αυτά τα χρόνια η «ΚΙΒΩΤΟΣ» υποστηρίζει τις οικογένειές μας με προγράμματα Διημέρευσης και θεραπειών (Φυσικοθεραπεία, Εργοθεραπεία, Λογοθεραπεία, κλπ). Μάλιστα για τα πρώτα 7 χρόνια λειτουργίας της, η ΚΙΒΩΤΟΣ δεν πληρωνόταν από τα ασφαλιστικά ταμεία, παρέχοντας στα παιδιά μας δωρεάν τις υπηρεσίες της Διημέρευσης.

Στο Κέντρο υποστηρίζονται τα παιδιά μας που ανήκουν σε όλο το φάσμα των αναπτυξιακών διαταραχών: παιδιά με εγκεφαλική παράλυση, με σύνδρομα, με αυτισμό, με μαθησιακές δυσκολίες, παιδιά δυστυχώς ακόμη αδιάγνωστα. Επίσης, γίνονται προγράμματα πρώιμης παρέμβασης σε πρόωρα βρέφη με ειδικευμένους θεραπευτές. Και βέβαια όλα τα παιδιά μας ακόμη κι αυτά που δεν παρακολουθούν πρόγραμμα διημέρευσης συμμετέχουν και μαζί μ' αυτά κι εμείς σε μοναδικές δράσεις κοινωνικοποίησης όπως θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, κατασκηνώσεις, κλπ.

Κύριοι,

αναγκαζόμαστε να απευθυνθούμε εγγράφως σ' εσάς, ελπίζοντας ότι το θέμα που έχει προκύψει με την αιφνιδιαστική και αυθαίρετη εγκύκλιο 16821/2013 της Διεύθυνσης Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Υπηρεσιών Υγείας, θα διευθετηθεί άμεσα! Σύμφωνα με την εγκύκλιο αυτή ο ΕΟΠΥΥ Κοζάνης δε δέχεται να αποδώσει δαπάνες Φυσικοθεραπείας, Εργοθεραπείας και Λογοθεραπείας στα ασφαλισμένα παιδιά μας που δε μετέχουν στο πρόγραμμα διημέρευσης! Τα παιδιά μας δέχονται θεραπείες στις απογευματινές ώρες μετά την ολοκλήρωση των υπηρεσιών διημέρευσης, χωρίς να προκαλείται ουδεμία επιβάρυνση στα παιδιά της διημέρευσης, δεδομένου ότι η «Κιβωτός» παρέχει υπηρεσίες διημέρευσης μόνον κατά τις πρωινές ώρες. Με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα στο Κέντρο να παρέχει ολοκληρωμένες θεραπευτικές πράξεις στα παιδιά μας μέσα από το σύνολο των είκοσι (20) εξειδικευμένων θεραπευτών και στελεχών υγείας διαφόρων ειδικοτήτων.

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι σε όλες τις συναντήσεις των υπευθύνων των Κέντρων με τον τέως Υφυπουργό κ. Σαλμά, με τον τέως Υπουργό κ. Λυκουρέντζο, καθώς και με το νυν Υπουργό Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη, υπήρχε πλήρης κατανόηση του προβλήματος και βούληση για την άμεση αποκατάστασή του.

Επισημαίνουμε ότι δεν ζητάμε πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση για τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.!

Ζητάμε να μπορούμε να καταθέτουμε τα ποσά δαπάνης για τις θεραπείες των παιδιών μας από το κέντρο «ΚΙΒΩΤΟΣ» και να μην μας αναγκάσετε να αναστατωθούμε εμείς και τα παιδιά μας, καθώς και να κλείσει η «KIBΩΤΟΣ», όπως άμεσα θα συμβεί με την εγκύκλιο αυτή σε ισχύ! Πώς θα μπορούσε να εξακολουθεί να λειτουργεί με 12 μόνο παιδιά που μετέχουν στο πρόγραμμα Διημέρευσης!

Δεν κατανοούμε γιατί πρέπει να διακοπούν βάναυσα κι άμεσα τα προγράμματα θεραπειών των παιδιών μας που χρειάζονται συνέπεια και  σταθερότητα. Γιατί να  υποβληθούμε 80 οικογένειες στην αφάνταστη ταλαιπωρία των μετακινήσεων μέσα στην πόλη προς αναζήτηση μεμονωμένων θεραπευτών που δε λειτουργούν υπό το καθεστώς διεπιστημονικής ομάδας και συχνά  δεν επικοινωνούν καν μεταξύ τους με αποτέλεσμα να μην επωφελούνται τα παιδιά μας από τα οφέλη της διεπιστημονικής προσέγγισης.

Δεχόμαστε τις υπηρεσίες της ΚΙΒΩΤΟΥ εδώ και 13 χρόνια! Πρόκειται για το μοναδικό χώρο στην περιοχή μας, σε ένα εκπληκτικό παιδιατρικό περιβάλλον, όπου υπάρχει ομάδα αποκατάστασης με εμπειρία στα παιδιατρικά περιστατικά και μας υποστηρίζει με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια!

Είναι θέμα καθαρά πολιτικής βούλησης ώστε να εκδοθεί άμεσα η διορθωτική εγκύκλιος, ώστε τα κέντρα διημέρευσης να μπορούν να συνεχίσουν να προσφέρουν θεραπείες και στα παιδιά μας που δεν συμμετέχουν στο πρόγραμμα διημέρευσης και να μην προστεθεί μία ακόμη αναστάτωση στην ήδη τόσο δύσκολη καθημερινότητα με τα παιδιά μας που αγαπάμε όμως τόσο πολύ!

Θεωρούμε ότι η έγκαιρη παρέμβασή σας θα αποσοβήσει σοβαρά οικογενειακά και κοινωνικά προβλήματα όχι μόνο σ' εμάς που δεχόμαστε τις παροχές αυτού του Κέντρου αλλά και άλλων πιθανών περιπτώσεων σε άλλες περιοχές της χώρας μας.

Στη διάθεσή σας για όποια πληροφορία.

Ο Πρόεδρος

Λότσιος Αθανάσιος

Ο Γεν. Γραμματέας

Μητσιάκος Χρήστος

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013 14:29