Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013 14:46

Για ανικανότητα και αδιαφορία κατηγορεί η ΜΚΟ Βελβεντού την Δημοτική Αρχή της περιοχής

Για πλήρη εγκατάλειψη απο την Δημοτική αρχή Σερβίων Βελβεντού κάνουν λόγω το ΔΣ της ΜΚΟ Βελβεντού στην ανακοινωσή τους. Σημειώνουν οτι περιμένουν εδώ και δυόμισι χρόνια τις απαντήσεις της ίδιας της δημοτικής αρχής για όλα τα ζητήματα και προβλήματα

που απασχολούν την περιοχή  αλλά και τις πολυπόθητες και κατ' επανάληψιν υπεσχημένες λύσεις που όμως ποτέ δεν έρχονται. Σημειώνουν ακόμη οτι οσο και να προσπαθεί η δημοτική αρχή να ωραιοποιήσει καταστάσεις αυτό δεν είναι δυνατό και προκαλεί την οργή του κόσμου.

Μάλιστα κατηγορούν την δημοτική αρχή για ανικανότητα και οτι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις στις υποχρεώσεις που απορρέουν από τον «Καλλικράτη», και τους καλούν να προβούν στις ενδεδειγμένες ενέργειες.

Το έγγραφο που εστάλλει στον πρόεδρο του Δ.Σ. για την εισαγωγή του θέματος στην Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ                                                     Βελβεντό 12 Ιουλίου 2013

ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ                                                           Αρ. Πρωτ.: 37

Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία

& Μη Κυβερνητική  Οργάνωση

Ταχ. δ/νση: Ζ. Παπαναστασίου 4

504 00 Βελβεντό

Τηλ & Φαξ:   2464 50 10 10

Web: http://www.kpvelventou.gr

E-mail:       Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.                      ΠΡΟΣ

ΔΗΜΟ ΣΕΡΒΙΩΝ-ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

505 00 ΣΕΡΒΙΑ
Υπόψη κ. Δημητρίου Ζιούζιου

ΘΕΜΑ: «Προβλήματα στο Βελβεντό»

κ. Πρόεδρε του Δημοτ. Συμβουλίου,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για μερικά σοβαρά θέματα καθημερινότητας που απασχολούν την περιοχή του Βελβεντού και τα οποία παρά τις επανειλημμένες μας οχλήσεις δεν βρήκαν λύση και προς τούτο παρακαλούμε να τεθούν προς συζήτηση – λόγω και του επείγοντος χαρακτήρα ορισμένων εξ αυτών - στην  ημερήσια διάταξη της αμέσως προσεχούς συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα «προβλήματα Δημοτικής Ενότητας Βελβεντού και τρόποι επίλυσής τους» στην οποία παρακαλούμε να κληθούμε και να εκθέσουμε τις απόψεις μας.

1).Ο δρόμος Βελβεντού-Καταφυγίου παρουσιάζει εδώ και δυο χρόνια κατολίσθηση στο 20ο χλμ και μέχρι σήμερα δεν έχει αποκατασταθεί. Η κυκλοφορία Βελβεντού-Καταφυγίου γίνεται μέσω της Αγίας Κυριακής. Μόνο που κι εκεί οι συνθήκες του οδοστρώματος μέσα στους δασόδρομους είναι ακατάλληλες για την κίνηση συμβατικών Ι.Χ. οχημάτων. Πέραν την απομόνωσης του οικισμού Καταφυγίου από το Βελβεντό, ενόψει της θερινής περιόδου ο αποκλεισμένος δρόμος περιορίζει και την προσπέλαση σε δασώδεις εκτάσεις σε περίπτωση πυρκαγιάς. Θεωρούμε ότι το θέμα της αποκατάστασης της κυκλοφορίας είναι άκρως επείγον.

2).Τα ερείσματα του κεντρικού δρόμου από το αμμωρυχείο Μαλλού μέχρι την είσοδο του οικισμού στον Ι.Ν.  Άγιου Νικόλαου παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης από την περιττή βλάστηση και τα φερτά υλικά των βροχών. Είναι σημαντικό να υπάρξει άμεσος καθαρισμός. Θυμίζουμε ότι ομάδες εθελοντών και κυρίως τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου καθαρίζουν συνεχώς τον δρόμο μέχρι και την διασταύρωση της Εθνικής Οδού από σκουπίδια, εργασία που όφειλε να κάνει η Δημοτική Αρχή.

3). Τα στηθαία στις γέφυρες καθ' οδόν προς τη διασταύρωση της Ε.Ο. είναι καλυμμένα από πυκνή βλάστηση η οποία εμποδίζει και την απορροή των όμβριων υδάτων, με συνέπεια μετά από κάθε βροχή να σχηματίζονται λίμνες επικίνδυνες για τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Απαιτείται άμεσος καθαρισμός.

4). Η άθλια κατάσταση του οδοστρώματος στους χωμάτινους αγροτικούς δρόμους, μετά τις ανοιξιάτικες βροχές, σε συνδυασμό με την περιττή βλάστηση δημιουργούν σοβαρά προβλήματα ακόμα και για την ασφάλεια της ζωής των χειριστών των αγροτικών μηχανημάτων. Μεσούσης της καλλιεργητικής περιόδου η αποκατάσταση της προσβασιμότητας του δικτύου των αγροτικών δρόμων είναι ιδιαιτέρως αναγκαία.

5). Το θολωμένο πόσιμο νερό από τις ανοιξιάτικες και τις καλοκαιρινές βροχές αποτέλεσε για μια ακόμη φορά δείγμα πλημμελούς διαφύλαξης των δεξαμενών από την δημοτική αρχή, με συνέπεια οι φερτές ύλες να έχουν κατακλύσει το δίκτυο ύδρευσης με κίνδυνο της υγείας του πληθυσμού. Επίσης το θολωμένο νερό του δικτύου ύδρευσης που κυκλοφόρησε σε όλες τις οικιακές συσκευές αύξησε τον κίνδυνο ανεπανόρθωτων βλαβών. Η καλή πρόθεση εθελοντών του Βελβεντού να βοηθήσουν στην προφύλαξη του δικτύου σας άφησε αδιάφορους και μάλιστα μέσα στο 2011 αποτέλεσε και λόγο εξύβρισής μας. Μετά τη συνάντηση που είχε κλιμάκιο της εταιρείας μας μαζί σας, υποσχεθήκατε ότι θα αναθέτατε την γενική επίβλεψη της ύδρευσης του Βελβεντού σε υδραυλικό. Μέχρι και σήμερα, δυο μήνες μετά, δεν έχει υπογραφεί καμιά σύμβαση με τον υδραυλικό και επιπλέον δεν έγιναν καθαρισμοί και απολυμάνσεις των δεξαμενών.

6). Σας έχουμε εγγράφως ζητήσει επανειλημμένα να μας χορηγήσετε αντίγραφα των μετρήσεων-αναλύσεων του πόσιμου νερού για να ενημερωθούμε αλλά οι υπηρεσίες σας δεν έχουν απαντήσει στο ερώτημά μας όπως οφείλουν εκ του Νόμου.

7). Σας έχουμε ζητήσει να μας δώσετε ανάλυση με τα στοιχεία διάθεσης των ανταποδοτικών τελών για τα έτη 2011 και 2012 και ενώ το υποσχεθήκατε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ακόμα περιμένουμε. Οι πολίτες οφείλουν να ενημερώνονται για το πού διατίθενται τα τέλη φωτισμού-καθαριότητας και ύδρευσης-αποχέτευσης. Δυστυχώς συναντήσαμε και εδώ την πλήρη αδιαφορία σας.

8). Σας ζητήσαμε εγγράφως και προφορικά να μας δώσετε αντίγραφα του οικονομικού απολογισμού του Δήμου για το 2011 και αναλυτικά στοιχεία για τη Δημοτική Ενότητα Βελβεντού. Παρά την υπόσχεσή σας ότι θα τον λάβουμε μέχρι τέλη Μαΐου του 2013, μέχρι και σήμερα δεν έχουμε λάβει τίποτα. Επίσης περιμένουμε ακόμη τον απολογισμό του 2012 ο οποίος ακόμα δεν έχει γίνει.

9). Οι καμένοι λαμπτήρες στο κοινόχρηστο δίκτυο (Φ.Ο.Π.)  έχουν και πάλι αυξηθεί πολύ, παρά την εθελοντική αντικατάσταση 50 περίπου από μέλη της ΜΚΟ πριν τις γιορτές του Πάσχα 2013 όπως και του Πάσχα του 2012. Επίσης σε αρκετά πάρκα το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού είναι αρρύθμιστο με συνέπεια να υπάρχει καταχρηστικός φωτισμός πολλές ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ δεν υπάρχει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Δυστυχώς παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις μας, ουδεμία μέριμνα έχει ληφθεί από τη δημοτική αρχή.

10). Αν και παρήλθε το πρώτο εξάμηνο του 2013 οι μικροσυμβασιούχοι καθαριότητας δημοτικών κτιρίων δεν έχουν πληρωθεί, ενώ προσφέρουν τις υπηρεσίες τους συνεχώς. Ορισμένοι -ες εξ αυτών δεν έχουν καν υπογράψει σύμβαση.

11). Η Παιδική Χαρά Φιλώτα Αντωνιάδη έχει εγκαταλειφθεί πλήρως. Ένας χώρος αναψυχής των παιδιών κάθε καλοκαιρινή περίοδο, που λειτουργεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι πλέον γεμάτος άγρια βλάστηση και σκουπίδια. Και χωρίς λειτουργία του κυλικείου της.

12). Οι ελάχιστες επιχορηγήσεις των φορέων Πολιτισμού και Αθλητισμού των 4.000 και 6.000 ευρώ, που αποφάσισε η Δημοτική σας Αρχή για το παρελθόν έτος (2011) δεν χορηγήθηκαν και για το έτος 2012, ούτε βεβαίως για το τρέχον έτος. Οι δυσκολίες λειτουργίας των φορέων αυτών είναι ανυπέρβλητες. Συναντάμε και εδώ την απόλυτη αδιαφορία σας.

13). Σας ζητήσαμε επανειλημμένα να αξιοποιείτε τα μηχανήματα έργου και τα αυτοκίνητα του Δήμου Βελβεντού εντός των ορίων της δημοτικής μας ενότητας. Αντ΄αυτού ζούμε την προκλητική πλέον απομάκρυνσή τους από το Βελβεντό και την διαπιστωμένη πλημμελή συντήρησή τους.

14). Η φροντίδα της Δημοτικής Αρχής για τους ορεινούς οικισμούς Παλαιογρατσάνου, Αγίας Κυριακής, Καταφυγίου και Πολυφύτου είναι από μηδαμινή έως ανύπαρκτη. Οι κάτοικοι γεύονται καθημερινά τα αποτελέσματα της αδιαφορίας σας.

Το μεγάλο ερωτηματικό όλων των κατοίκων και μελών της Εταιρείας μας είναι πού αξιοποιούνται τα έσοδα της Δημοτικής Ενότητας Βελβεντού, τόσο των παρελθόντων οικονομικών ετών όσο και του τρέχοντος, αφού δεν επενδύονται σε ανάγκες του οικισμού, σύμφωνα με το νόμο.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013 14:57