Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013 15:44

Ξεκινά η κατασκευή Πρότυπου Βρεφονηπιακού Σταθμού στην ΖΕΠ

Υπογράφηκε σήμερα,  η σύμβαση για την κατασκευή  Πρότυπου Βρεφονηπιακού Σταθμού Ολοκληρωμένης Φροντίδας με εφαρμογή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στο οικοδομικό τετράγωνο 19 της Ζώνης Ενεργού Πολεοδομίας του Δήμου Κοζάνης.

Το έργο, που χρηματοδοτείται από το  Ε.Π. Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013, έχει προϋπολογισμό  4,1 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει την κατασκευή αλλά και την προμήθεια εξοπλισμού του βρεφονηπιακού σταθμού. Η κατασκευή του θα γίνει σε οικόπεδο που του παραχώρησε δωρεάν η ΔΕΠΕΠΟΚ στο Δήμο Κοζάνης.  Με την λειτουργία του ο σταθμός θα  μπορεί να δεχθεί 72 παιδιά (12 βρέφη, 40 νήπια, 20 νήπια με αναπηρία).

Το κτίριο είναι σχεδιασμένο σύμφωνα με τις αρχές του βιοκλιματικού  σχεδιασμού και των Healthy Buildings έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί η απαιτούμενη κατανάλωση ενέργειας, καθώς θα καλύπτεται από γεωθερμία και τηλεθέρμανση, ενώ τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στους εσωτερικούς χώρους είναι συμβατά με τις προδιαγραφές για την διασφάλιση της καλής ποιότητας του αέρα.

Η οργάνωση των χώρων μαζί με τους όγκους και τις μορφές και τα υλικά του εξωτερικού κελύφους του κτιρίου, την ντόπια πέτρα, τα επιχρίσματα, τα φυτεμένα δώματα, τις κεραμικές πλάκες επικάλυψης των στεγών, σε συνδυασμό με τα ελαφρά σκίαστρα στοχεύουν αφ’ ενός στην αρμονική ένταξη στο τοπίο και αφετέρου στην διαμόρφωση ενός αρχιτεκτονικού περιβάλλοντος που θα είναι φιλικό στα παιδιά με ποιοτική αισθητική.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013 15:47