Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013 12:16

Ιατρείο στην ορεινή κοινότητα Καταφυγίου στα Πιέρια

Το Κοινοτικό Γραφείο και το Ιατρείο θα στεγάζει πλέον το κτίριο της πρώην χωροφυλακής στην Τ.Κ. Καταφυγίου. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο 18 Αυγούστου παρουσία του Δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού Βασίλη Κωνσταντόπουλου, των αντιδημάρχων Νίκου Λαζαριώτη

και Τάσου Αλεξόπουλου, του Προέδρου της Τ.Κ. Καταφυγίου  Ιωάννη Τζέλλα και δεκάδων Καταφυγιωτών.

Ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού συνεχάρη τον Πρόεδρο του Καταφυγίου καθώς και όλους τους Καταφυγιώτες οι οποίοι συνέδραμαν με κάθε τρόπο ώστε να ολοκληρωθεί η ανακατασκευή του κτιρίου ενώ ο κ. Τζέλλας χαρακτήρισε την λειτουργία του ως γραφείο και ιατρείο ιστορική στιγμή για το Καταφύγι ευχαριστώντας παράλληλα όλους όσοι βοήθησαν στην αποπεράτωση του έργου.

Στο ανακαινισμένο κτίριο θα στεγάζονται τα γραφεία της Τοπικής Κοινότητας το αρχείο του χωριού καθώς και το ιατρείο για τις ανάγκες του οποίου ενημερώθηκε ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σερβίων Λάζαρος Πάσχος ο οποίος επίσης παραβρέθηκε στην τελετή των εγκαινίων.

Ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης οι βραβεύσεις και οι τιμές που αποδόθηκαν από τον Πρόεδρο του οικισμού και τους Καταφυγιώτες σε πρόσωπα που βοήθησαν το χωριό τους. Τιμητική πλακέτα παρέλαβαν: ο Πρόεδρος του Αναγκαστικού Δασικού Συνεταιρισμού Ριζωμάτων Ημαθίας Γιώργος Αρσενάς, η κόρη του Αντώνη Βασιλειάδη - δάσκαλος του χωριού τα δύσκολα χρόνια μετά την κατοχή και την πυρπόληση του Καταφυγίου - η οποία παρέδωσε ένα λεύκωμα με φωτογραφίες και έγγραφα εκείνης της εποχής που ετοίμασε ο πατέρας της ενώ ανέγνωσε και επιστολή του καθώς και ο γιος του αστυνομικού Νίκου Μητροφανάκη ο οποίος περίπου την ίδια εποχή υπηρέτησε στο αστυνομικό τμήμα του Καταφυγίου.

Μετά την τελετή ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού μαζί με τον Πρόεδρο του Καταφυγίου και τους Αντιδημάρχους επισκέφθηκαν τα σημεία όπου αυτήν την περίοδο εκτελούνται τα έργα ανάπλασης στο κέντρο του οικισμού.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013 12:21