Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2013 10:49

Η ΑΡΣΙΣ συγκεντρώνει σχολικά είδη για μαθητές που δεν έχουν

Συγκέντρωση Σχολικών Ειδών γιατί περικοπές στα όνειρα των παιδιών δεν γίνονται

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με περισσότερα προβλήματα από τις προηγούμενες. Η έλλειψη εκπαιδευτικών, οι καταργήσεις τμημάτων της τεχνικής εκπαίδευσης, το κλείσιμο των σχολικών βιβλιοθηκών,

η μη εφαρμογή των προγραμμάτων σίτισης και της ενισχυτικής διδασκαλίας που είχαν ανακοινωθεί, η έλλειψη οικονομικής επάρκειας των σχολικών μονάδων, δημιουργούν ένα κλίμα αβεβαιότητας για μαθητές και εκπαιδευτικούς και δημιουργεί ένα σχολείο που προάγει τις ανισότητες αντί να τις αμβλύνει. Μέσα σε αυτό το κλίμα είμαστε υποχρεωμένοι να λειτουργούμε πλέον όλοι μας και να προσπαθήσουμε με κάθε δύναμη να το αντιστρέψουμε.

Ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, παράλληλα με τις άλλες δράσεις για την προστασία του παιδιού, για δεύτερη χρονιά η ΑΡΣΙΣ-Κοζάνης ξεκινάει μια σημαντική προσπάθεια συλλογής σχολικών ειδών για παιδιά, οι οικογένειες των οποίων αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες αυτές. Φέτος, η συμμετοχή όλων μας στην εκστρατεία αυτή, είναι ακόμα πιο σημαντική με δεδομένες τις αντιξοότητες που βιώνουν χιλιάδες παιδιά στη χώρα μας.

Για ολόκληρο το Σεπτέμβριο, όποιοι επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθεια μπορούν να φέρνουν στο χώρο της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης (στον πεζόδρομο της οδού Αμύντα), από 5:00 έως 8:00 το απόγευμα, σχολικά είδη καινούργια ή και μεταχειρισμένα. Ενδεικτικά, αναφέρουμε:

Σχολικές τσάντες, τετράδια, κασετίνες, μολύβια, στυλό, γόμες, ξύστρες, χαρτί Α4, διορθωτικά, μπλοκ ζωγραφικής-ακουαρέλες, τέμπερες-κηρομπογιές, μαρκαδόρους-ξυλομπογιές, πινέλα, κόλλες (υγρές και στικ), πλαστελίνες, ψαλιδάκια, διαφάνειες κ.α.

Κάθε εβδομάδα ακούμε για ένα νέο άνεργο στον κοινωνικό κύκλο μας. Κάποιοι από αυτούς έχουν παιδιά. Η εικόνα που περιγράφουν οι εκπαιδευτικοί αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές τους είναι αποκαρδιωτική. Μαθητές στα σπίτια των οποίων έχει κοπεί το ρεύμα, άνεργοι γονείς με μηδενικό εισόδημα, σοβαρά οικονομικά προβλήματα που έχουν αντίκτυπο σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας των παιδιών. «Ως εκπαιδευτικός δεν μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου όταν ξέρεις ότι ο μαθητής δεν έχει βασικά αγαθά. Πρώτα πρέπει να διασφαλιστούν αυτά, τα μέχρι πρότινος αυτονόητα, και έπειτα να καλλιεργηθεί η όρεξη για μάθηση και γνώση», αναφέρει εκπαιδευτικός σε συνέντευξή της.

Σήμερα, που οι ελλείψεις στα δημόσια σχολεία και οι περικοπές είναι τεράστιες, που η οικογένεια αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών σε σχολικά, πρέπει όλοι να ενεργήσουμε με αλληλεγγύη στηρίζοντας όλους όσοι έχουν ανάγκη.

Παράλληλα, καλούμε τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς και διευθυντές των δημοσίων σχολείων να μας αναφέρουν τυχόν αδυναμίες που θα εντοπίσουν σε οικογένειες παιδιών να προμηθευτούν σχολικά, για να τους προμηθεύσουμε με είδη που θα συγκεντρωθούν.

Περισσότερες πληροφορίες για τη συγκεκριμένη δράση, μπορείτε να αναζητήσετε στο τηλέφωνο 2461049799, στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., στο δικτυακό χώρο www.arsiskozanis.blogspot.gr ή μέσω της σελίδας facebook/Arsis.Kozani.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2013 10:52