Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2013 11:14

Nα μήν γίνει καμία διαθεσιμότητα υπαλλήλου στο ΤΕΙ ζητά ο πρ. του Συμβουλίου ΤΕΙ Ι. Βεργαδος

Ασφαλώς γνωρίζετε ότι ο αριθμός των Διοικητικών Υπαλλήλων των ΑΕΙ (μόνιμοι και ΙΔΑΧ) της χώρας δεν είναι υπερβολικά υψηλός. Η ενδεχόμενη δε μείωσή του κατά 1.500 περίπου άτομα μέσω της διαθεσιμότητας,

θα ενισχύσει τα αρνητικά αποτελέσματα: (α) του ραγδαία αυξανόμενου ρυθμού συνταξιοδότησης των υπηρετούντων, (β) του μη διορισμού μέχρι σήμερα των επιτυχόντων του πρώτου διαγωνισμού ΑΣΕΠ για ΑΕΙ, έτους 2009.

Η κατάσταση είναι πολύ πιο δραματική για τα ΤΕΙ και ιδιαίτερα για το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Ακούγεται ότι στη διαμόρφωση της λίστας των προς διαθεσιμότητα θα παίξουν ρόλο κάποιο λόγοι, όπως  ο λόγος Διοικητικών Υπαλλήλων προς φοιτητές ή Διοικητικών Υπαλλήλων προς μόνιμο Διδακτικό προσωπικό. Υπογραμμίζουμε ότι, παρόλο που ο πρώτος λόγος είναι υπέρ του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονία, θα πρέπει να ακόμη να καλυτερέψει, λόγω του ότι το Ίδρυμα είναι διεσπαρμένο σε πολλές πόλεις. Πέραν αυτού πρόκειται για Τεχνολογικό Ίδρυμα και ως εκ τούτου, οι φοιτητές είναι υποχρεωμένοι να αλληλεπιδρούν περισσότερο με  Διοικητικούς Υπαλλήλους.

Ο δεύτερος λόγος,  πέραν από το γεγονός ότι καθαυτός δεν είναι ορθολογικός, για το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας ίσως είναι εντελώς παραπλανητικός, καθόσον αντανακλά τον απογοητευτικά μικρό αριθμό των υπηρετούντων μελών του μονίμου Διδακτικού προσωπικού.

Κατά συνέπεια  οποιαδήποτε μείωση μέσω διαθεσιμότητας μονίμων υπαλλήλων και ΙΔΑΧ του Ιδρύματος θα έχει ολέθριες  επιπτώσεις  στο  εκπαιδευτικό και ερευνητικό  έργο αυτού όσο και κατ επέκταση στην υποβαθμισμένη ακριτική περιοχή μας.

Το Συμβούλιο καταβάλλει προσπάθειες να  κάνει πράξη και να φέρει σε πέρας τις επιταγές του νόμου, ξεπερνώντας με σύνεση ποικίλες αντιστάσεις καθώς και προβλήματα που δημιουργεί η μη εισέτι ανταπόκριση της Πολιτείας στις σχετικές επιταγές του νόμου για την καλύτερη λειτουργία του.  Σκοπεύει στην αναβάθμιση του ΑΕΙ, δηλαδή τη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης και διεξαγόμενης έρευνας.

Μοχλός για την επίτευξη των παραπάνω, κρίνεται ότι θα αποτελέσει ο νέος οργανισμός του Ιδρύματος στον οποίο, όπως ο νόμος ορίζει, είναι στις προθέσεις μας να γίνει σύντομα. Με αυτόν ελπίζουμε το Ίδρυμα και  το Συμβούλιο να πλαισιωθούν  από στελέχη με γνώσεις και επάρκεια. Ελπίζουμε ότι η  πολιτική ηγεσία θα αναλογιστεί τη σημασία της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της αξιοποίησης του επιστημονικού έργου  από  την ελληνική κοινωνία και την οικονομία και θα ανταποκριθεί θετικά.

Για το άμεσο μέλλον, βέβαιοι ότι εκφράζουμε τα αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών ΔΕΠ και των εργαζομένων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και σε σύμπνοια με τη Διοίκηση αυτού, υποβάλουμε θερμή παράκληση, όπως μη περιληφθεί  στη διαθεσιμότητα το απολύτως απαραίτητο και έμπειρο στελεχιακό δυναμικό του Ιδρύματός μας.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου

Δρ. Βέργαδος Ιωάννης

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2013 11:21