Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013 09:24

Δριμύ κατηγορώ για την Περιφερειακή διευθύντρια Β. Βόντσα και τον προϊστάμενο δευτ/βάμιας εκπαίδευσης

Οι γονεις των μαθητων το Ε.Ε.Γυμνασιου Κοζανης ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ για αλλη μια χρονια την απαραδεκτη σταση της πολιτειας απεναντι στα ατομα με ειδικες αναγκες.

Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκινησε για χιλιάδες  παιδιά σε ολόκληρη την Ελλάδα 

και σύμφωνα με το υπουργείο τα πάντα είναι έτοιμα βιβλία, καθηγητές, σχολικά κτήρια. Βέβαια όλα αυτά αφορούν  συγκεκριμένα σχολεία και συγκεκριμένους μαθητές αφού για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι μαθητές του Ειδικού και Επαγγελματικού  Γυμνάσιου στον νομό Κοζάνης   δεν εκάναν τον καθιερωμένο αγιασμό την ιδία ήμερα με όλα τα υπόλοιπα σχολεία της Ελλάδας. Το πώς βεβαια η διευθύντρια έκανε μόνη της αγιασμό είναι άξιο απορίας!!! Για μια ακόμη φορά  οι υπεύθυνες αρχές αδιαφορώντας πλήρως για τις ανάγκες και τα αισθήματα αυτών των παιδιών  δεν φρόντισαν να εξασφαλίσουν το απαραίτητο και εξειδικευμένο προσωπικό που  απαιτεί το σχολείο αυτό ΟΥΤΕ ΜΙΑ ειδικότητα  δεν υπάρχει στο σχολείο του οποίου οι ελλείψεις είναι οι ακόλουθες

2  Φιλόλογοι,        1 Μαθηματικός,          1 Φυσικός /Χημικός,           1  Πληροφορικής,

1 Αγγλικών, 1 Καλλιτεχνικών, 1 Γεωπονικής, 1Φυσικης Αγωγής, 1 Μουσικός,

1 Φυσικοθεραπευτής, 1 Λογοθεραπευτής, 1 Ψυχολόγος, 1 Κοινωνικός Λειτουργός και 1 άτομο βοηθητικό προσωπικό.

Δεν μερίμνησαν ούτε η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκ/σης αλλά ούτε και ο διευθυντής Β/θμιας Εκ/σης ώστε να στελεχωθούν άμεσα οι δομές που στηρίζουν τα παιδιά μας.

Αλλά και ούτε και λύση για τον χώρο στέγασης έχει βρει ο δήμος Κοζάνης για δεύτερη χρονιά διότι  η λύση της στέγασης στο Γυμνάσιο της Άνω Κώμης ήταν όμως μας έλεγαν ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ και μόνο για έναν χρόνο. Και οπωσδήποτε η λύση αυτή εξυπηρετούσε σίγουρα κάποια συμφέροντα δεν θα έγινε για το καλό των παιδιών ας μην γελιόμαστε.

Τίθεται λοιπόν το ερώτημα τι ακριβώς κάνουν τα άτομα που είναι υπεύθυνα για το ζήτημα αυτό πέρα από το να αρνούνται τις ευθύνες τους και να κάθονται άπραγοι , άραγε για αυτό τους πληρώνει το κράτος.

Καλούμε λοιπόν όλους τους υπευθύνους να βρουν μια λύση άμεσα και να μην χάσουν οι μαθητές  πάλι έναν ολόκληρο μήνα ή περισσότερο όπως πέρυσι από την σχολική χρονιά . Επιπλέον δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλα τα παιδιά έχουν κατοχυρωμένα και παγκόσμια  δικαιωμάτων . Η συστηματική αυτή αδιαφορία και η υποβάθμιση της εκπαίδευσης των παιδιών με αναπηρία αποτελεί καταπάτηση και μάλιστα σοβαρή των δικαιωμάτων τους και αν δεν σεβόμαστε αυτές τις βασικές αρχές τότε δεν πρέπει να λεγόμαστε άνθρωποι αλλά ούτε και να απαιτούμε το σεβασμό των υπολοίπων . Επομένως αν δεν υπάρξει άμεσα κάποια λύση τότε οι υπεύθυνοι θα πρέπει να παραιτηθούν και να μην  επιχειρήσουν να αναλάβουν ξανά τα ίδια αξιώματα .  Τέλος αφού σεβόμαστε σαν χώρα  τόσο πολύ τα κεντρικοευρωπαίκα δεδομένα ας τα σεβόμαστε σε όλα τα επίπεδα και όχι μονό σε όσα θέλουμε καις συμφέρουν . Είναι καιρός να αρχίσουμε να φερόμαστε στα παιδιά αυτά σαν να είναι άνθρωποι με τις ίδιες ανάγκες με εμάς και όχι σαν άτομα που δεν έχουν μέλλον. Ποιος από τους αρμόδιους τολμησε να προσπαθησει να  εξηγήσει στα παιδιά μας ότι θα μείνουν σπίτι αντι να πανε σχολειο!!!

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013 09:40