Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2013 11:27

Ανίκανοι, ελλειματικοί, επικύνδυνοι | του Γιάννη Β. Γκουντιό*

Απο παλιότερη συγκέντρωση απεργών στο Κοβεντάρειο Απο παλιότερη συγκέντρωση απεργών στο Κοβεντάρειο

Οι κυβερνώντες αποδεικνύουν καθημερινά και σε κάθε θέμα που προκύπτει ή δημιουργούν επίτηδες ότι είναι ΑΝΙΚΑΝΟΙ
Δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ και σε ΠΟΛΙΤΙΚΟ

επίπεδο τους ναζιστές, προβάλλοντας επιχειρήματα και εφαρμόζοντας πολιτικές που θα οδηγούσαν το μόρφωμα αυτό έκθετο στα μάτια των πολιτών κι κατά συνέπεια να προκληθεί έτσι η συρρίκνωσή του.
Αποδείχτηκαν ανήμποροι να πείσουν την κοινωνία ότι ναζί και βία είναι ένα και το αυτό. Όπως ένας οργανισμός για να διατηρηθεί στη ζωή χρειάζεται να τρέφεται από το αίμα που κυλάει στις φλέβες του, έτσι και οι ναζιστές τρέφονται από την βία και το αίμα που προκαλούν γύρο τους. Όπως Ελλάδα και Μακεδονία είναι το ίδιο και το αυτό, έτσι και ο ναζισμός και η βία είναι το ίδιο και το αυτό. Χωρίς βία ναζιστές δεν υπάρχουν.
Η κυβέρνηση υποβοηθούσε στην πράξη (στα λόγια έλεγε άλλα) την διόγκωση των ναζιστών, γιατί επιδίωκε οι διαρροές ψήφων από την εφαρμοσμένη πολιτική της και με τη παραπλανητική θεωρία των δύο άκρων, να μην πάνε στους πραγματικούς αντιπάλους της (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ) αλλά να πάνε σε ένα μόρφωμα που εύκολα θα μπορούσαν να τις ξαναμαζέψουν. Έχασαν όμως και αυτό τον έλεγχο.
Από την άλλη και η αριστερά, δεν άρθρωσε πειστικό λόγο. Πρόκρινε το λαϊκισμό της δεκαετίας του 80 προτιμώντας την επικοινωνιακή από την πολιτική προσέγγιση έτσι, ώστε να μην προστατεύσει επαρκώς και να μη θωρακίσει αποτελεσματικά, ως μέγιστη οφειλή προς τους πολίτες και την ιδεολογίας της, τη δημοκρατία. Επίσης δεν κατάφερε να αποκαλύψει το τι πραγματικά είναι το μόρφωμα αυτό. Με κραυγές (οι οποίες στην περίπτωση της Marfin δεν ήταν και τόσο δυνατές) και επικοινωνιακές ατάκες κερδίζονται ενδεχομένως οι πρόσκαιρες εντυπώσεις, αλλά δεν επιτυνγχάνεται ουσιαστικό και διαρκές αποτέλεσμα. Απόδειξη του γεγονότος αυτού είναι ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας αποδέχτηκε και χρησιμοποίησε σε ομιλία του προς τη νεολαία του κόμματός του, την επιχειρηματολογία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σιατίστης κ.κ. Παύλου ο οποίος είναι ένας από τους ελάχιστους μητροπολίτες που στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και είναι ακόλουθοι της ιστορίας αυτού του τόπου, γιατί όταν η εκκλησία έμεινε αμέτοχη τότε ο λαός έμεινε ορφανός και έρμαιο αυτών που επιβουλεύονταν την πατρίδα (δυστυχώς η ορθόδοξη εκκλησία μετατράπηκε σε «επικρατούσα θρησκεία» όπως πολύ εύστοχα έγραψε πρόσφατα ο κ. Γιανναράς).

* ο Γκουντιός Β. Γιάννης είναι Μέλος γραμματείας τεκμηρίωσης των ΑΝΕΛ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2013 11:39