Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2013 08:56

πρωτοφανές! Ζητουν υπεύθυνες δηλώσεις απο τους γονείς παιδιών Αμεα στο Ειδικο Γυμνάσιο Κοζάνης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Κατόπιν συνεδρίασης του συλλόγου μας σήμερα Δευτερα 07.10.2013 σας ενημερώνουμε ότι καταγγέλλουμε την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ

στάση απέναντι σε 22 μαθητές  της Β/θμιας εκπαίδευσης, 22 μαθητές που έτυχε να έχουν στιγματιστεί με την λέξη διαφορετικότητα.

-Ενώ όλοι οι μαθητές έχουν ξεκινήσει κανονικά το σχολείο στις 11. Σεπτεμβρίου και καμάρωναν όλοι οι διευθυντάδες ότι όλα είναι εντάξει και όλοι είναι στις θέσεις τους,       22 μαθητές κάθονται ΑΚΟΜΑ ΣΠΙΤΙ !!! ΓΙΑΤΙ έτσι βολεύει ορισμένους και γιατί δεν μεριμνούν εγκαίρως οι υπεύθυνοι.

- Ενώ όλοι οι μαθητές πηγαίνουν στο σχολείο και για την φοίτηση τους εκεί είναι υπεύθυνοι οι καθηγητές τους εμείς οι γονείς και κηδεμόνες των 22 μαθητών πρέπει να υπογράψουμε υπεύθυνη δήλωση ότι αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την φοίτηση των παιδιών μας διότι απουσιάζει

-το ΕΙΔΙΚΟ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ(του οποίου η μέριμνα είναι να βοηθά τα παιδιά μας στην σίτιση και στην βοήθεια -αν και εφόσον ζητηθεί -στην ατομική υγιεινή)

-και το ΕΙΔΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ (ψυχολόγος)

Είμαστε υπεύθυνοι έως ότου προσληφτούν αυτά τα άτομα από την Περιφερειακή Δ/νση ΠΕ και ΔΕ. Σε καμία άλλη χώρα οι γονείς δεν αναπληρώνουν τα κενά των εκπαιδευτικών πόσο μάλλον όταν πρόκειται για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Αναρωτιόμαστε γιατί άραγε καθυστερούν αυτές οι προσλήψεις η απάντηση που παίρνουμε είναι μια σαφέστατη απάντηση ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΟΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ,αχ αυτό το υπουργείο!! ΓΙΑΤΙ κύριε Υπουργέ καθυστερείτε δεν μπορείτε να φροντίσετε ΠΡΩΤΑ αυτά τα παιδιά και ύστερα τα άλλα???? ΠΑΝΤΑ ΕΜΕΙΣ δεύτεροι?????

ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ

Η συστηματική αυτή αδιαφορία και η υποβάθμιση της εκπαίδευσης των παιδιών με αναπηρία αποτελεί καταπάτηση και μάλιστα σοβαρή των δικαιωμάτων τους και αν δεν σεβόμαστε αυτές τις βασικές αρχές τότε δεν πρέπει να λεγόμαστε άνθρωποι αλλά ούτε και να απαιτούμε το σεβασμό των υπολοίπων .

ΝΤΡΟΠΗ κύριε υπουργέ και κύριοι διευθυντές, εμείς οι γονείς  αυτών των  παιδιών  ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΜΕ   για τα παιδιά μας κοπιάσαμε να τα φτάσουμε σε ένα επίπεδο εσείς ΚΑΜΑΡΩΝΕΤΕ για το έργο σας????

Γιατι τοση καθυστερηση...

Άραγε έλαβε το υπουργείο και  αρκετά νωρίς γνώση ότι έχουμε αυτά τα άτομα ανάγκη !!!!

Ενημέρωσαν εγκαίρως οι υπεύθυνοι (διευθυνταδες και σύμβουλοι ειδικής αγωγής )ή ο καθένας ακολουθεί την ζωή του πληρώνετε για αυτό που κάνει και απλά ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ να έρθει η κατάλληλη ώρα για να μας πει ΕΓΩ ΦΡΟΝΤΙΣΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

-Είμαστε εδώ και 2 χρόνια χωρίς στέγη τα παιδιά μας αγανάκτησαν  μας έδιωξαν μέσα από τον ιστό της πόλης με την δικαιολογία ότι δεν χωράμε (συστεγαζόμασταν στο 6ο γυμνάσιο Κοζάνης) τώρα φύγαμε  στη Άνω Κώμη και επίσημα διαδίδεται ότι το γυμνάσιο παρέμεινε για να μην είμαστε ΜΟΝΟΙ μας η αλήθεια είναι ότι ΧΑΡΗ σε εμάς κρατιούνται οι μαθητές της Άνω Κώμης εκεί και όχι το αντίθετο. ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!!Η λύση αυτή εξυπηρετούσε σίγουρα κάποια συμφέροντα δεν θα έγινε για το καλό των παιδιών ας μην γελιόμαστε.

-για το κτιριακό κάνουμε ΑΜΑΝ για να μιλήσουμε με τον δήμαρχο τόση δουλειά έχει.

Αφού λοιπόν γίνονται ΟΛΑ διαφορετικά για τα παιδιά μας και αφού διαχωρίζονται γιατί ΔΕΝ  μας δίνουν ένα κτίριο μέσα στη Κοζάνη για να μην ταλαιπωρούνται και οι μαθητες και οι γονεις ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!!!!

Όλα τα παιδιά έχουν κατοχυρωμένα και παγκόσμια  δικαιώματα .

Τέλος αφού σεβόμαστε σαν χώρα  τόσο πολύ τα κεντρικοευρωπαίκα δεδομένα ας τα σεβόμαστε σε όλα τα επίπεδα και όχι μονό σε όσα θέλουμε καις συμφέρουν . Είναι καιρός να αρχίσουμε να φερόμαστε στα παιδιά αυτά σαν να είναι άνθρωποι με τις ίδιες ανάγκες με εμάς και όχι σαν άτομα που δεν έχουν μέλλον.

ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ μια μικρη εγνοια ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗς ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΗΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2013 09:02