Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013 14:39

Γενικό πολεοδομικό και κτηματολόγιο τα θέματα στη συνάντηση δημάρχου Κοζάνης και υπουργού ΠΕΚΑ

Με τον υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννη Μανιάτη, συναντήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 9 Οκτωβρίου 2013, ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας. Στη συνάντηση παρέστη και ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, Πάρις Κουκουλόπουλος

Ο κ. Μαλούτας έθεσε στον υπουργό το ζήτημα του αναπροσδιορισμού των ορίων του «καταφυγίου άγριας ζωής» γύρω από την πόλη της Κοζάνης, που εμποδίζει την ολοκλήρωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου. Αναλύθηκαν εκτενώς οι λεπτομέρειες γύρω από το ζήτημα, ενώ συμφωνήθηκε η διαδικασία μέσω της οποίας θα δρομολογηθεί η τροποποίηση των ορίων του «καταφυγίου άγριας ζωής».

Επί τάπητος τέθηκε και το ζήτημα που έχει προκύψει από την εφαρμογή της μελέτης κτηματογράφησης στην περιοχή του Δήμου Κοζάνης. Όπως επισημάνθηκε το μείζον πρόβλημα των διεκδικήσεων που εγείρει το δημόσιο τόσο για ιδιοκτησίες πολιτών όσο και του Δήμου.

Ο δήμαρχος Κοζάνης, ανέδειξε το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που έχει αναδειχθεί στην περιοχή και αφορά εκατοντάδες συμπολίτες, οι οποίοι κινδυνεύουν να απολέσουν περιουσιακά στοιχεία, που με νόμιμο τρόπο απέκτησαν και για δεκαετίες έχουν στην ιδιοκτησία τους, χωρίς ποτέ μέχρι σήμερα να αμφισβητούνται τα δικαιώματά τους.

Στη συζήτηση αναλύθηκε επίσης η αναγκαιότητα πρόσβασης των πολιτών σε στοιχεία που διαθέτουν οι δημόσιες υπηρεσίες, καθώς και η αξιολόγηση και αξιοποίηση των στοιχείων. Με το πέρας της συζήτησης ο υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει το ζήτημα με τις υπηρεσίες του υπουργείου και την Κτηματολόγιο Α.Ε..

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013 17:42