Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013 08:31

Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ θυμάται την επέτειο..

Τριάντα δύο χρόνια συμπληρώνονται από την ιστορική (πρώτη) νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές του 1981. Τότε, στις 18 Οκτωβρίου 1981,

έκλεισε ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ελληνική πολιτική ιστορία και ταυτόχρονα άνοιξε ένα νέο. Ο Ανδρέας Παπανδρέου έκλεισε τα τραύματα του Εμφυλίου, άνοιξε τους διεθνείς ορίζοντες της χώρας και πραγματοποίησε αρκετά από εκείνα που είχε υποσχεθεί προεκλογικά αναφερόμενος στη «μεγάλη αλλαγή».
Μια μεγάλη αλλαγή που σηματοδότησε την αρχή ενός νέου κεφαλαίου στην ιστορία της χώρας.
Είναι η αρχή της άρσης των πολιτικών και κοινωνικών αποκλεισμών, της ισότιμης πρόσβασης όλων των πολιτών στις παραγωγικές, διοικητικές και αναπτυξιακές δραστηριότητες της χώρας.
Είναι η περίοδος κατά την οποία η μεσαία τάξη διευρύνεται και ισχυροποιείται, αποκτά «εργαλεία», για να λειτουργήσει στην παραγωγή, την εμπορία και τη διακίνηση προϊόντων εντός και εκτός της χώρας.
Είναι ο χρόνος στον οποίο εκδηλώνονται η αύξηση της αγοραστικής δύναμης των δυνάμεων της εργασίας και η ενεργή στήριξη του αγρότη και της παραγωγής.
Είναι η περίοδος όπου τα δημόσια αγαθά της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης αποκτούν χαρακτήρα ανταπόδοσης, πρόσβασης και αλληλεγγύης με τη δημιουργία του κοινωνικού κράτους.
Είναι η περίοδος όπου η χώρα αποκτά στην Ευρώπη και τον κόσμο ακτινοβολία με διαπραγματευτική ικανότητα και διαμορφώνει ισχυρά οικονομικά και πολιτικά ανταλλάγματα για τους πολίτες και την οικονομία.
Είναι ο χρόνος κατά τον οποίο δοκιμάζεται η σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στην οικονομική δραστηριότητα σε αντιπαράθεση με τις εκποιήσεις.
Είναι η περίοδος όπου αίρονται οι διχασμοί ανάμεσα στα μπλε και κόκκινα καφενεία και η δημοκρατία βαθαίνει με αποκεντρωμένους πόρους, αρμοδιότητες και με την είσοδο νέων κοινωνικών στρωμάτων στους θεσμούς αντιπροσώπευσης.

Eίναι η πραγματική επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

«Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων»
Ανδρέας Παπανδρέου.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013 08:35