Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013 17:34

Γονείς και δάσκαλοι του 1ου Δημοτικού σχολείου (Γ. Κονταρής) διαψεύδουν τον υπευθυνο Παιδείας του Δήμου

Με έκπληξη ακούσαμε το αρμόδιο εισηγητή του θέματος «Ετήσιες μεταβολές της Οργανικότητας των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Κοζάνης» και συγχρόνως Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Μανόλη Παφίλη να παραπληροφορεί τους πολίτες του Δήμου μας

[http://kozanimedia.gr/?p=165029 (από 222΄έως 251΄)] για την δυναμικότητα του Σχολείου μας.
Ανάφερε συγκεκριμένα ότι εισηγήθηκε την υποβάθμιση (τι όρος κι αυτός!) του 1ου Δημοτικού Σχολείου γιατί ο αριθμός των μαθητών του εδώ και πολλά χρόνια κυμαίνεται από 98 έως 110 μαθητές και οι αίθουσές του έχουν λιγότερους από 20 μαθητές.
Πληροφορούμε λοιπόν, ως οι αρμοδιότεροι πιστεύουμε, τους πολίτες του Δήμου μας, ότι είμαστε από τα μεγαλύτερα σε αριθμό μαθητών Σχολεία της Χώρας, ότι οι τάξεις του Σχολείου μας έχουν πάνω από 20 μαθητές και τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των μαθητών του δεν είναι από 98 έως 110 αλλά συγκεκριμένα:
Σχολικό έτος Αγόρια Κορίτσια Σύνολο
2011-2012 59 64 123
2012-2013 60 65 125
2013-2014 62 65 127
Εάν ο αγαπητός Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας δεν έπεσε θύμα παραπληροφόρησης και με τη σειρά του παραπληροφόρησε άθελά του το Δημοτικό Συμβούλιο, τότε υποθέτουμε ότι η ματιά του στα τεκταινόμενα της Εκπαίδευσης είναι πολύ επιλεκτική. Αν μέτρο και κριτήριο στις προτάσεις που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν ο αριθμός των 20 μαθητών ανά τάξη, έχουμε να παρατηρήσουμε ότι αλληθώρισε επιμελώς. Προφανώς έπρεπε να εισηγηθεί την μείωση της οργανικότητας άλλων σχολείων και μάλιστα πολλών, ίσως όμως αγαπητών του ιδίου και της παρέας του και όχι του 1ου.
Αν ενδιαφέρει τον κ. πρόεδρο για το τι ακριβώς συμβαίνει με το Δημοτικό Σχολείο Γ. Κονταρής (1ο Κοζάνης) τονίζουμε τα παρακάτω:
• Το Σχολείο μας εδώ και πολλά χρόνια λειτουργεί ως 6/θέσιο, όχι γιατί έχει μικρό αριθμό μαθητών αλλά γιατί στερείται χώρων, αφού σ΄ αυτό λειτουργεί Τμήμα Ένταξης και συγχρόνως είναι και Ολοήμερο.
• Κάθε χρονιά βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να αρνούμαστε να ανταποκριθούμε σε αιτήσεις εγγραφής ενδιαφερομένων, για τον παραπάνω λόγο.
• Η προτίμηση που δείχνουν οι γονείς των μαθητών να εγγράψουν τα παιδιά τους στο Σχολείο μας, οφείλεται σε δύο λόγους:
1. Για συναισθηματικούς λόγους. (εδώ πήγα εγώ σχολείο, εδώ πήγε ο πατέρας μου, εδώ θέλω να ΄ρθει και το παιδί μου!)
2. Για την συνεχή ανοδική του πορεία. Η λειτουργία του Σχολείου μας είναι άψογη και το εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό "προϊόν" το οποίο προσφέρουμε στους μαθητές μας, χάριν των οποίων υπάρχουμε, είναι υψηλής ποιότητας. Μάρτυρας, το πλήθος των τιμητικών διακρίσεων που έχουμε πάρει και μόλις προχτές από το Βρετανικό Συμβούλιο. Μα προπάντων προσπαθούμε και δημιουργούμε πολίτες με ήθος, με παιδεία.
Αν ενδιαφέρει τον κ. πρόεδρο για το τι ακριβώς εμείς θέλουμε από το Δήμο Κοζάνης, θα ζητούσαμε τα παρακάτω:
• Ανέγερση νέας πτέρυγας παραπλεύρως του ήδη υπάρχοντος κτίσματος όπως είχε αποφασιστεί σε παλαιότερες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (απόφαση 194/2008, πρακτικό 4/18-4-2008) και πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου (9η Συνεδρίαση/18-5-2009) και έχουν ξεχαστεί στα συρτάρια. Με το έγγραφο 6/23-1-2013 του Σχολείου μας προς τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών (προγραμματισμού και εκτέλεσης κτιριακών έργων) κ. Καραπάτσιο Ευάγγελο και παράσταση μας στο Γραφείο του, προσπαθήσαμε να ανακινήσουμε το θέμα αλλά μάλλον και πάλι αποτύχαμε αφού παρά την προφορική διαβεβαίωση του ότι στο τέλος του Αυγούστου θα στείλει συνεργείο πραγματογνωμοσύνης, μέχρι σήμερα, ήρθαν κιόλας τα Χριστούγεννα, δεν ήρθε κανένας. Επίσης να προγραμματιστούν και να εκτελεστούν οι εργασίες όπως αυτές αναφέρονται στο έγγραφο 10/18-2-2013 του Σχολείου μας προς τις Τεχνικές Υπηρεσίες Συντήρησης Έργων του Δήμου.
• Αν ενδιαφέρει τον κύριο πρόεδρο για το τι ακριβώς εμείς θέλουμε από τον ίδιο, δηλώνουμε ότι θέλουμε την βοήθειά του για την επίτευξη όλων των παραπάνω και για να συνεχίσουμε να παρέχουμε στους μαθητές μας τουλάχιστον όσα μέχρι σήμερα καταφέραμε. Το πως αυτό θα γίνει, καλόν είναι να μας ρωτήσει, για να μην πέσει και πάλι θύμα παραπληροφόρησης. Αν δεν θέλει ή δεν μπορεί να βοηθήσει ή δεν τον ενδιαφέρει τίποτα απ΄ όλα τα παραπάνω, καλόν είναι τουλάχιστον να μη δημιουργεί προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Σχολείου μας.
• Όσο δε για τα καλά οικονομικά των σχολείων που δηλώνει στην ίδια συνέντευξη [«δεν έκρυψε την ικανοποίησή του» σχολιάζει ο παρουσιαστής δημοσιογράφος (http://kozanimedia.gr/?p=165029) από 305΄ έως 458΄] τον πληροφορούμαι πως, τουλάχιστον τα δικά μας, βρίσκονται σε οικτρή κατάσταση, τόση, όση να κάνουμε οικονομία ακόμη και στους μαρκαδόρους του πίνακα.
Με τη σύμφωνη γνώμη
1. του Συλλόγου των Διδασκόντων
2. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
3.του Συμβουλίου της Σχολικής Κοινότητας

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013 17:41