Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 07 Ιανουαρίου 2014 16:07

Κινητοποίηση των καθηγητών κατά της διαθεσιμότητας

Τα Δ.Σ. των Ε.Λ.Μ.Ε. Κοζάνης και Εορδαίας καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς του νομού Κοζάνης να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση κατά της διαθεσιμότητας

που οργανώνει το συντονιστικό των συναδέλφων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, στην Λάρισα το Σάββατο 11-1-14 και 11:00πμ. Για την διευκόλυνση της μετακίνηση των συναδέλφων, οι Ε.Λ.Μ.Ε. του νομού θα ναυλώσουν λεωφορεία , για αυτό τον λόγο καλούνται οι συνάδελφοι να δηλώσουν την συμμετοχή τους έγκαιρα μέχρι το βράδυ της Πέμπτης 9-1-2014, για την Ε.Λ.Μ.Ε. Κοζάνης στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στα τηλέφωνα 6937126671 και στο 6944189783. Για την Ε.Λ.Μ.Ε. Εορδαίας στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο τηλέφωνο 6948369576. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα στα τοπικά ΜΜΕ και στις σχολικές μονάδες.
Τα Υπουργεία Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τις μέχρι σήμερα ανακοινώσεις τους ουσιαστικά οδηγούν σε απόλυση τουλάχιστον 474 εκπαιδευτικοί, αφού οι θέσεις που ανακοίνωσαν ή ήδη προκήρυξαν είναι 1400 (οι 150 από αυτές είναι εκτός Υπουργείου Παιδείας), ενώ οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν τα Υπουργεία είναι 1874. Οι θέσεις που προβλέπονται από τις ανακοινώσεις αυτές όχι μόνο δεν καλύπτουν ΟΛΟΥΣ τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα αλλά και επιβάλλουν αλλαγή επαγγέλματος (π.χ. σε διοικητικούς) ακόμα και υπουργείου και κλάδου(βρεφονηπιοκόμοι ΤΕ στους Δήμους από ΠΕ στην εκπαίδευση)! Υπάρχουν ακόμα ειδικότητες οι οποίες δεν αναφέρονται καθόλου στις προκηρύξεις, γεγονός που σημαίνει πως και αυτοί οι συνάδελφοι οδηγούνται κατευθείαν σε απόλυση.
Καταγγέλλουμε την τακτική της κυβέρνησης που έχει θέσει σε πλήρη ομηρεία, αβεβαιότητα και ανασφάλεια χιλιάδες εκπαιδευτικούς.
Την ίδια στιγμή επίσης, χιλιάδες μαθητές στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ της χώρας δεν κάνουν μαθήματα ειδικότητας (στους τομείς υγείας – πρόνοιας, εφαρμοσμένων τεχνών και αισθητικής – κομμωτικής) και είναι μαθητές Γ΄ Λυκείου οι οποίοι θα δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις και θα πάρουν πτυχίο σε κάποια ειδικότητα.
Απαιτούμε:
 Να επιστρέψουν όλοι οι εκπαιδευτικοί που είναι σε διαθεσιμότητα σε μόνιμες οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας.
 Καμία απόλυση εκπαιδευτικού.
 Να δοθούν τόσες θέσεις όσες είναι οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα.
 Να επαναλειτουργήσουν όλοι οι τομείς που καταργήθηκαν.
 Κανείς μαθητής, κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει.