Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014 11:32

Η ΕΛΜΕ Κοζάνης καταγγέλει την αστυνομική βία σε βάρος των μελών της στο Πυργετό Λάρισας

Το δικαίωμα των εργαζομένων να διαδηλώνουν ειρηνικά, να διεκδικούν και να παλεύουν για σταθερή και μόνιμη εργασία και για δημόσιο και δωρεάν σχολείο δεν μπορεί κανείς να το καταργήσει.

 

Η τρομοκρατία, η βία, ο αυταρχισμός, τα χημικά, ο τσαμπουκάς της εξουσίας και οι 8 διμοιρίες των ΜΑΤ απέναντι στην ειρηνικότατη συγκέντρωση εκπαιδευτικών (στην πλειοψηφία τους συναδέλφισσες εκπαιδευτικοί) στα διόδια Πυργετού είναι δείγμα πανικού της συγκυβέρνησης. Στα διόδια Πυργετού έδειξαν τι σημαίνει "πρωτογενές πλεόνασμα" αυταρχισμού και βίας. Απαγόρεψαν στους εκπαιδευτικούς της Θεσσαλονίκης και του Έβρου να περάσουν τα διόδια για να ενωθούν με τους υπόλοιπους και να γίνει κοινή συγκέντρωση όλων των εκπαιδευτικών. Απαγόρεψαν την μετάβαση των εκπαιδευτικών της Θεσσαλονίκης και του Έβρου στη Λάρισα για να διαδηλώσουν ειρηνικά στην πόλη με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους, και προσπάθησαν να εμποδίσουν την είσοδο των εκπαιδευτικών της Κοζάνης στην Λάρισα. Χτύπησαν αναίτια τον συνάδελφό μας Γρηγόρη Καλομοίρη μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ και μέλος του ΚΥΣΔΕ. Αποτέλεσμα κάταγμα στο χέρι.

Η Δημοκρατία πλήρωσε «ακριβό αντίτιμο» στα διόδια Πυργετού και βγήκε λαβωμένη. Η τρομοκρατία, η βία και ο αυταρχισμός της συγκυβέρνησης δεν θα περάσουν. Οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ολόκληρη η κοινωνία επιλέγουν τον δρόμο του αγώνα για δουλειά, δημοκρατία, αξιοπρέπεια και θα ανατρέψουν την βάρβαρη πολιτική  που οδηγεί στην ανεργία, στην εξαθλίωση και στη φτώχεια.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014 11:39