Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2014 21:14

Θετικός ο απολογισμός για την περιφέρεια απο την Agrotica

 Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διεθνή συνάντηση των επαγγελματιών του κλάδου που παρουσιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις σε μηχανήματα,

εξοπλισμό, εφόδια από όλο τον κόσμο, προωθεί την αγροτική ανάπτυξη και αξιοποιεί τα νεότερα δεδομένα της τεχνολογίας και της επιστήμης.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αρωγός όπως πάντα στις πρωτοβουλίες που αφορούν στην ανάδειξη και προώθηση των τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων ποιότητας, συμμετείχε στην 25η Agrotica, με ένα πλήθος προϊόντων από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες. Η Περιφέρεια έδωσε βάρος στην ανάδειξη και προβολή των εμβληματικών και παραδοσιακών προϊόντων της και στη διασύνδεση της Γεωργίας με τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό, τομέας που αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες της νέας ΚΑΠ, και απέσπασε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Προϊόντα που είναι διαχρονικά, αλλά ακολουθούν τις σύγχρονες τάσεις της επιστήμης και τεχνολογίας, προϊόντα με ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, με ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ, ΠΓΕ), βιολογικά, με ιχνηλασιμότητα και προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας, με συσκευασίες που επιτρέπουν τη διατήρηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών, με επιστημονικά στοιχεία για τη διατροφική τους αξία παρατέθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και προσφέρθηκαν στους επισκέπτες. Στο πλαίσιο αυτό, «το καλάθι» των προϊόντων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κατά τη διάρκεια της έκθεσης ανέδειξε το παρόν της παραγωγικής ταυτότητας της περιοχής μας στη γεωργία, τη μεταποίηση και τη διατροφή.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής τόνισε την σημαντικότητα της διοργάνωσης και πρόσθεσε: «Η AGROTICA αποτελεί σταυροδρόμι επιστημονικών συνεδρίων για τους Νέους Αγρότες, για τις νέες καλλιέργειες, για καινοτόμους μεθόδους παραγωγής και μεταποίησης προϊόντων. Ευχαριστούμε θερμά τους παραγωγούς, τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, τους επιχειρηματίες, τα στελέχη της και όσους συμμετείχαν και συνέβαλαν με τη διάθεση των προϊόντων τους στην άρτια και επιτυχημένη παρουσία της Περιφέρειάς μας στην έκθεση».

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2014 21:31