Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 13:19

Ανίκανος η αδιάφορος ο αντιδήμαρχος κ. Β. Καραπάτσιος;

Στο δημοτικό σχολείο Λευκοπηγής φοιτούν μαθητές από την Λευκοπηγή την Ροδιανή και το Πρωτοχώρι.

Κατά γενική ομολογία με εκτιμήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας θεωρείται από τα καλά σχολεία του Δήμου Κοζάνης σε όλα τα επίπεδα, τις υποδομές, το κτίριο, την ποιότητα και το επίπεδο του σχολείου. Το σχολείο λειτουργεί τάξη ολοήμερου με 20 παιδιά. Η κεντρική θέρμανση του κτιρίου είναι με πετρέλαιο και η οποία για λόγους οικονομίας είναι ρυθμισμένη να κλείνει στις 13.00. Μέχρι τις 16.15 που τα παιδιά μένουν στο σχολείο οι αίθουσα του ολοημέρου και η αίθουσα των υπολογιστών δεν θερμένονται  με αποτέλεσμα τόσο τα παιδιά όσο και οι εκπαιδευτικοί να κάνουν μάθημα στις παγωμένες αίθουσες φορώντας μπουφάν και γάντια στα χέρια.

Το θέμα επισημάνθηκε από πέρσι στην δημοτική αρχή και φέτος ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων το έθεσε εκ νέου και έγκαιρα στον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Β. Καραπάτσιο. Από την έρευνα αγοράς που έκανε και αυτοψία τεχνικού εγκαταστάτη που έφερε ο Σύλλογος για αυτό το σκοπό, διαπιστώθηκε οτι χρειάζεται μια δαπάνη 1.000€ προκειμένου να ρυθμίσουν τις εγκαταστάσεις ώστε να θερμαίνονται μόνο οι δύο αίθουσες του ολοημέρου χωρίς να χρειάζεται να θερμαίνεται ολόκληρο το σχολικό κτίριο. Η εξέλιξη αυτή θα βοηθούσε στην εξοικονόμηση χρημάτων στο δήμο από την κατανάλωση πετρελαίου. Έχουν περάσει 6 μήνες και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος των τεχνικών υπηρεσιών στον οποίο ανήκει η φροντίδα των σχολικών κτιρίων παρόλες τις συνεχείς εκκλήσεις και ενοχλήσεις δεν προχωρά στην λύση του προβλήματος προφασιζόμενος γραφειοκρατικές διαδικασίες της διοίκησης του Δήμου. Το παραπάνω έχει ως αποτέλεσμα τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί να παγώνουν και η εκπαιδευτική διαδικασία να μην γίνεται ορθά.

Διοικητικά ανίκανος η αδιάφορος ο αντιδήμαρχος κ. Β. Καραπάτσιος;


Σπυρος Κουταβας 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 13:31