Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014 18:57

Επιστολή συμπαράστασης και στήριξης στον Θ. Καρυπίδη απο τον υπ. Δήμαρχο Κοζάνης Κ. Κύργια

Με μεγάλη μας λύπη είδαμε τις επιθέσεις που δέχθηκες από τις μνημονιακές δυνάμεις  με

 

όλα τα μεγάλα κανάλια και τον τύπο των Αθηνών. Δυστυχώς και με την ένοχη σιωπή αυτών που υποτίθεται οτι σε εκτίμησαν και σε πρότειναν περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας.

Για ένα τριήμερο έριξαν πάνω σου όλη τη λάσπη που διέθεταν, κατηγορώντας σε για ''ρατσισμό'', για ''φιλοναζιστή'', για ''λαϊκιστή ''και για όλα τα αμαρτήματα του κόσμου. Κανονική ανθρωποφαγία μέσα από ένα σχέδιο, που βασικό στόχο είχε αυτούς που σε επέλεξαν, αγνοώντας την προσωπικότητα και την αξιοπρέπειά σου.

Αναζήτησαν τις προσωπικές σου σελίδες στο διαδίκτυο, έψαξαν όλες τις εκπομπές σου σε βάθος εικοσαετίας και ανακάλυψαν  δυο αναρτήσεις στο twitter  και  δυο εκπομπές, κατ' αυτούς επιλήψιμες. Πήραν μάλιστα τη μια ανάρτηση και την έστειλαν σε οργάνωση  πέραν  του ατλαντικού και είναι φανερό ότι τους προέτρεψαν να αντιδράσουν.

Είδαμε και εμείς αυτές τις περιπτώσεις και τι διαπιστώσαμε:

1. Ανάρτηση στο twitter για τις συλλήψεις των μελών της χρυσής αυγής.

Άφησαν να εννοηθεί ότι είσαι '' φιλοναζιστής'' γιατί εξέφρασες τη γνώμη, ότι με τον τρόπο που έγιναν οι σχετικές κινήσεις για την εξουδετέρωση της χρυσής αυγής ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΑΝ τον κόσμο για να μη βλέπει τα νέα φορομπηχτικά μετρά που επρόκειτο να του επιβάλουν εκείνες τις ήμερες μεσώ της βουλής.

 Ανεξάρτητα αν οι χρυσαυγίτες είναι ένοχοι ή αθώοι για όλα όσα τους κατηγορούν  γι αυτό (θα αποφασισθεί τελικά απο τη δικαιοσύνη),  γιατί μέχρι τώρα εδώ και χρόνια δεν έκαναν  ουδεμία ενέργεια για να τους αποτρέψουν από αυτά που τους καταμαρτυρούν.

2. Ανάρτηση στο twitter για την ετυμολογία της λέξεως ΝΕΡΙΤ

Μια ανάρτηση που πριν από την τη δική σου, την είδαμε σε πολλές ιστολογίες και τον τύπο των Αθηνών. Για μας που σε γνωρίζουμε ήταν φανερό ότι η ανάρτηση έγινε και στο δικό σου twitter για να εκφράσει την αγωνιά σου  για την τύχη των 2500 συναδέλφων σου [δημοσιογράφων και τεχνικών της τηλεόρασης] που μέσα σε μια νύχτα έχασαν την δουλειά τους  και πετάχτηκαν στον Καιάδα της ανεργίας και της εξαθλίωσης και τα υπόλοιπα που γραφόταν από αυτόν που για πρώτη φορά που το ανάρτησε σε κάποια ιστοσελίδα, μικρή σημασία είχαν.

 Και τι πέτυχαν  αυτοί που προέτρεψαν τους πέραν του Ατλαντικού φίλους τους να διαμαρτυρηθούν; Προέβαλαν το τμήμα εκείνο της ανάρτησης που υποτίθεται τους ενοχλούσε και εκεί που λίγες εκατοντάδες άνθρωποι το έδωσαν σημασία, στάθηκαν αφορμή να το δει  ολόκληρη η Ελλάδα και όχι μόνο.

3 Εκπομπή με τον κ. ΣΩΡΡΑ

Αυτή η υπόθεση με τους ισχυρισμούς της οργάνωσης  του κ. Σώρρα για την ύπαρξη πακτωλού χρημάτων που δικαιούται η Ελλάδα από το παγκόσμιο διαπίστευγμα και που μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα της πατρίδας μας, μας προβληματίζει όλους ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ και ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ και ήταν δημοσιογραφική επιτυχία να βγάλεις τον κ. Σώρρα προσωπικά και μάλιστα εν όψει του αποτελέσματος μιας δίκης με μηνυτή τον κ. Άδωνη Γεωργιάδη ενάντιον του  που τον αθώωσε.

Άλλωστε μας προβλημάτισε και το γεγονός ότι η ανάλογη εμφάνιση ανθρώπων του κ. Σώρρα σε  άλλο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι στην πόλη μας -της κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ- μας άφησε απορίες, τόσο για το κόψιμο της εκπομπής στον αέρα, όσο και για την τελική οριστική διακοπή της εκπομπής της από τότε.

4. Εκπομπή με τον κ. Κασιδιάρη

Σε κατηγόρησαν για την εμφάνισή του στο κανάλι σου και για ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΣΜΟ και μάλιστα μετά τη δολοφονία των δυο χρυσαυγιτών στην Αθηνα.

Έχω την εντύπωση οτι η δημοσιογραφική δεοντολογία επιβάλλει την παρουσίαση των θέσεων και των ειδήσεων, όχι επιλεκτικά, αλλά με αντικειμενικότητα και την παρουσία όλων των εμπλεκομένων.

Άλλωστε ένα τέτοιο γεγονός που δολοφονήθηκαν σε μικρό διάστημα  3 παιδιά (28 ,23 και 25 χρόνων), κανένα δεν αφήνει ασυγκίνητο, οποίοι και αν ήταν αυτοί, ότι και αν πίστευαν. Και είναι μια πράξη απολύτως καταδικαστέα.

Η  δική σου στάση κατά την παρουσίαση του θέματος με τον  κ. Κασιδιάρη δεν είχε καμία σχέση με τον τρόπο που παρουσιάζουν τα μεγάλα κανάλια τα σχετικά θέματα, καταντώντας τηλεοπτικές δίκες με προειλημμένη απόφαση  που εξυπηρετεί τις θέσεις των εντολέων τους και αφεντικών τους .

Η δημοσιογραφική δεοντολογία επιβάλλει ουδέτερη συμπεριφορά απέναντι σε αυτούς που καλείς στην εκπομπή σου και οι ερωτήσεις θα κατατείνουν στην άντληση ειδήσεων για ενημέρωση του κόσμου,  το αν κάποιος είναι αθώος ή ένοχος θα αποφασίσει η δικαιοσύνη.

Και για να μην παρεξηγηθούμε, οι θέσεις μας και η ιδεολογία μας δεν έχει σχέση με την ηγεσία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, αντιλαμβανόμαστε όμως τους ανθρώπους που τους ψηφίζουν γιατί νομίζουν ότι η πολίτικη μπορεί να δώσει λύσεις μέσα από δυναμικές αντιμετωπίσεις που να φθάνουν στα όρια του νόμου, ή ακόμη και να τον ξεπερνούν. 

Είναι πολύ κρίμα που το κόμμα που απεφάσισε αρχικά να προτείνει την εκλογή σου για περιφερειάρχη,  ανέκρουσε πρίμα και την απέσυρε γιατί δεν αντιλήφθηκε ότι η όλη η  κίνηση έγινε με στόχο την  αποπομπή σου  για να πούνε στη συνέχεια "ορίστε, το κόμμα που θέλει να κυβερνήσει κάνει λάθος επιλογές και χρειαζότανε τη δική μας  υπόδειξη για να την διόρθωσει".  Θυσίασε λοιπόν τον Καρυπίδη και έδειξε ότι στα δύσκολα που θα έλθουν, όταν για μικρά θέματα αντιδρά έτσι και πέφτει στην παγίδα, δεν θα μπορεί να κυβερνήσει.

Θόδωρε Καρυπίδη δεν είσαι τίποτα από αυτά που σε κατηγορούν.

Σε θυσίασαν γιατί ολα αυτά τα χρονιά του  εγκληματικού μνημονίου που μας συνέτριψε όλους οικονομικά και ψυχολογικά, στάθηκες βράχος με το κανάλι σου και τους συνεργάτες σου και σε φοβούνται.  Ενημέρωνες σωστά όλους τους κάτοικους της Δ. Μακεδονίας και πριν από όλους είπες τι θα συμβεί. Ο μεγαλύτερος φόβος των καταπιεστών είναι η αποκάλυψη της αλήθειας, ο συνεχής αγώνας που κάνετε ενάντια στο μνημόνιο, τους τοκογλύφους και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Αυτό ενοχλεί.

 Δεν θέλουν περιφερειάρχη με άποψη και γνώμη που λέει όλη την αλήθεια στον κόσμο. Θέλουν τύπους υποτελείς και φοβισμένους, που όταν υπάρχει ένα πρόβλημα στους κατοίκους της περιοχής μας, αντί να απευθύνεται στην  Ελληνική κυβέρνηση και να την πιέζει, να μυξοκλαίει  στον εκπρόσωπο της Μέρκελ στην Ελλάδα, τον κ. ΧΟΥΦΤΕΛ και να ζητά να μειωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κατά την επίσκεψη του Γερμανού τον Ιούνιο του 2013, λίγη αξιοπρέπεια δεν θα έβλαπτε.

Είναι ολοφάνερο ότι η φορολόγηση του πετρελαίου είναι εξώφθαλμα αντισυνταγματική, λόγω  των μεγάλων ποσοτήτων που χρειάζονται οι οικογένειες στη δίκη μας περιοχή για να ζεσταθούν, σε σχέση με οικογένειες σε περιοχές με πιο ήπιο κλίμα και αναλογία αναγκών 1/10.

ΚΑΙ αντί να καταφύγει στα δικαστήρια, είτε στο συμβούλιο της επικρατείας, είτε των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να σαλιαρίζει με τον κάθε κ. ΧΟΥΦΤΕΛ.

Θόδωρε  Καρυπίδη,

προχώρα, χρειαζόμαστε ανεξάρτητες φωνές, μας περιμένουν πιο δύσκολες μέρες  και τα προβλήματα της περιοχής μας είναι πάρα πολλά.

Κάνεις δεν μας σκέπτεται και δεν έχει καμία σημασία που η ενεργειακή επάρκεια της χωράς εξαρτάται απολύτως από εδώ. Μας ξεριζώνουν τα σπλάχνα, ποδοπατούν τη γη μας, μας αφαιρούν καλλιεργητικές εκτάσεις και ενώ θα έπρεπε να μας προσέχουν, είμαστε πρωταθλητές στην ανεργία, μας έχουν στείλει στην κατάψυξη με την υπερφορολόγηση του πετρελαίου, έχουν μολύνει την ατμοσφαίρα μας με αιωρούμενα σωματίδια που το όριο τους ξεπερνά το επιτρεπόμενο και όταν από την άφρονα πολιτική τους πέτυχαν σε μεγάλες πόλεις της πατρίδας να υποχρεώνουν τον κόσμο -προκείμενου να ζεσταθεί- να χρησιμοποιεί κάθε ακατάλληλη καύσιμη ύλη, έρχονται και θεσπίζουν μέτρα ασπιρίνες, σε περίπτωση που η μόλυνση ξεπεράσει τα όρια, με δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα στα φτωχά νοικοκυριά, εξαιρώντας όμως από αυτή την παροχή την Δ. Μακεδονια, που εδώ και καιρό βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους υπερμόλυνσης.

Με την προαναφερομένη μόλυνση οι ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος -και όχι μόνο- θερίζουν και αντί να ενισχυθεί η  περίθαλψη και οι υγειονομικές μονάδες,  αυτές συρρικνώνονται και η φροντίδα ελαχιστοποιείται.

Και σαν πρόσθετη αμοιβή για την υπερμόλυνση, επιβάλλουν φόρο διοξειδίου του άνθρακος σε όλους τους λογαριασμούς της ΔΕΗ για το επικίνδυνο αυτό αέριο που εγκαθίσταται καθημερινά στα πνευμόνια μας.

Και δυστυχώς η μόλυνση δεν βρίσκεται μόνο στο αέρα, άλλα έχει προχώρησει και στους υπόγειους ορίζοντες, μολυντας τα νερά (πρόσφατη σχετική περίπτωση το εξασθενές χρώμιο στο πόσιμα ύδατα των Μπουτζακίων).

Καμία ενέργεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Και αν η συμπεριφορά της πολιτείας είναι τέτοια προς τους ταλαιπωρημένους πολίτες της περιοχής, αντιλαμβάνεστε και γνωρίζετε πολύ καλά (κάνετε άλλωστε τόσους αγώνες μεσώ του λειτουργήματος σας, του δημοσιογράφου) τι θα συμβεί όταν η ΔΕΗ, από τον έλεγχο του κράτους περάσει σε έλεγχο των ιδιωτών.

 Ο φόβος μας είναι πολύ μεγάλος και από την διαφαινόμενη πρόθεση της πολιτείας να προχωρήσει το ξεπούλημα όλων των υδάτων σε ιδιώτες. Ένα φυσικό αγαθό, απαραίτητο για την επιβίωση και την παραγωγή αγροτικών προϊόντων, κάτω από το έλεγχο  του κάθε άπληστου επιχειρηματία που πέραν από το προσωπικό του κέρδος δεν θα καταλαβαίνει τιποτα. Ποσιμο νερό-γεωτρήσεις-λίμνες-ποτάμια). Θυσία στο ξεπούλημα της πατρίδας και στην διάθεση των κατακτητών.

Ο κατάλογος των δεινών που επισώρευσε το μνημόνιο και η ανόητη πολιτική του νυν πολιτικού προσωπικού, είναι ατελείωτος. Όχι μόνο εδώ άλλα σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Άνοδο του κόστους λειτουργίας γεωργοκτηνοτροφικών επιχειρήσεων.

 

Μείωση των εισοδημάτων.

Μετανάστευση των παιδιών μας.

Ξεπούλημα τραπεζών.

Δέσμευση περιουσιών.

 

Φορολόγηση σε ότι κινείται, αναπνέει ή ακόμη και όταν απλώς υπάρχει.

 

Άρπαγμα των εισοδημάτων, πραγματικών η ανύπαρκτων (τεκμαρτών).

Χέρι στις καταθέσεις με δημιουργία πλασματικών υποχρεώσεων.

 

ΧΑΡΑΤΣΙΑ σε περιουσία που δεν αποδίδει  ούτε ένα ευρώ.

 

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, ω του θαύματος οι αριθμοί στην περιοχή μας ευημερούν.

Αυξήθηκε λένε το ΑΕΠ στην περιφέρεια μας, μοναδική περίπτωση σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Πως συνέβη αυτό; Μα φυσικά ότι παράγεται στην περιοχή -κυρίως από τη ΔΕΗ- μεταφέρεται σε εργολάβους προμηθευτές  διαπλεκόμενους και το δημόσιο κορβανά χωρίς να απολαμβάνουν ούτε καν το ελάχιστο οι κάτοικοι στον τόπο της παραγωγής.

Θ. ΚΑΡΥΠΙΔΗ συνέχισε τον αγώνα σου γιατί σε χρειαζόμαστε ακηδεμόνευτος, αδέσμευτος, χωρίς συμβιβασμούς με κόμματα. Η συμπόρευση με αυτούς προβλήματα δημιουργεί. Ο ανώνυμος κόσμος είναι η μεγαλύτερη δύναμη και εμείς με αυτούς θα προχωρήσουμε σαν ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ Πολίτες ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ.

Είμαστε βέβαιοι ότι ο κόσμος θα εκτιμήσει την προσπάθεια την δίκη σου και την δική μας και θα μας στείλει, εσένα στην περιφέρεια και εμάς στον δήμο Κοζάνης. Χρειαζόμαστε στην περιφέρεια ανθρώπους σαν και εσένα που θα λένε την αλήθεια και θα παλεύουν για την επικράτηση της και την ανακούφιση των πολιτών με σχέδιο και όραμα. 20 και πλέον χρόνια έχεις αποδείξει ότι μπορείς να τα καταφέρεις, γι αυτό θα σε βοηθήσουμε όσο μπορούμε.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

 

Κώστας Κύργιας

Υποψήφιος Δήμαρχος Κοζάνης

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014 19:02