Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014 19:56

ΔΗΜΑΡ για την Περιφέρεια: ''Προϋπόθεση η ανανέωση του πολιτικού προσωπικού''

Πολλοί μπορούν πολλά Ζητούμενο το να είμαστε θετικοί

Με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα, σχετικά με τη συγκρότηση ψηφοδελτίου συνεργασίας

για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η Δημοκρατική Αριστερά υποχρεούται να διευκρινίσει:
Η εκλογική αναμέτρηση στην Περιφέρεια έχει ταυτόχρονα τόσο πολιτικά, όσο και αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά. Οι νέοι Περιφερειάρχες και Περιφερειακά Συμβούλια οφείλουν να συμβάλλουν στην έξοδο από την κρίση, στην ανασυγκρότηση της χώρας, στην ανακούφιση των πολιτών, στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και στη συγκρότηση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού, που θα προωθεί μία νέου τύπου ανάπτυξη. Παρά το ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας και τους οικονομικούς και θεσμικούς περιορισμούς, υπάρχουν οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες, να αναδειχθούν προοδευτικές πολιτικές, που θα συμβάλλουν στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.
Στο πλαίσιο αυτό επιδιώκουμε τη συγκρότηση συμπαρατάξεων στη βάση προγραμματικών συμφωνιών, που
• Θα αποτυπώνουν την προοδευτική, δημοκρατική αντίληψη για τα κοινωνικά και αναπτυξιακά ζητήματα της περιφέρειας και την έξοδο από την κρίση.
• Θα στηρίξουν το αίτημα για ολοκλήρωση της μεταφοράς αρμοδιοτήτων και πόρων στην αιρετή Περιφέρεια.
• Θα αναλάβουν πρωτοβουλίες για τον σχεδιασμό και την προώθηση πολιτικών ανάπτυξης, που θα αξιοποιεί τα τοπικά συγκριτικά πλεονεκτήματα.
• Θα υλοποιήσουν πολιτικές για την αρμονική σύνδεση της οικονομικής δραστηριότητας, με την προστασία του περιβάλλοντος, την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Όλα αυτά, απαντώντας θετικά και στο κυρίαρχο –κατά τη γνώμη μας- αίτημα της κοινωνίας, για ανανέωση του πολιτικού προσωπικού.
Τούτων δοθέντων, ανταποκριθήκαμε θετικά στην πρόσκληση για διάλογο, που μας απευθύνθηκε από αυτοδιοικητικά στελέχη της περιφέρειας και συμμετείχαμε σ' αυτόν με τα στελέχη μας, με σεβασμό στις διαφορές, ιδιαιτερότητες και ευαισθησίες κομματικών χώρων και ανθρώπων, αλλά και διαφυλάσσοντας τον διάλογο αυτόν.
Οφείλουμε να διευκρινίσουμε όμως, ότι:
1) Ο διάλογος αυτός είναι διερευνητικός και σε εξέλιξη ακόμη, χωρίς να έχει καταλήξει είτε σε πρόσωπα, είτε σε διαδικασίες. Επίσης, πέρα από προθέσεις και εκτιμήσεις προσώπων και ομάδων, είναι εξαιρετικά δύσκολος, πρέπει να εδράζεται στα παραπάνω στοιχεία και να αντιλαμβάνεται διαφορές.
Κάθε τι άλλο λειτουργεί υπονομευτικά.
2) Σε ό,τι μας αφορά, οι τελικές αποφάσεις για τη στάση μας, θα ληφθούν από την περιφερειακή συνδιάσκεψη της ΔΗΜΑΡ.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014 21:13