Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 27 Απριλίου 2014 10:08

Δεν κατάφερε να κάνει συνδυασμό στο Βόϊο και εγκαταλείπει ο Γ. ΓΟΥΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

Με επιστολή του στα μμε ο επικεφαλής της κίνησης ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΒΟΪΟΥ εγκαταλείπει και αποχωρεί απο την εκλογική μάχη.

Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες,
Σ' ένα κλίμα τοπικών και προσωπικών ανταγωνισμών, καιροσκοπισμού και συνομωσιών, μέσα στο οποίο υποχωρεί και χάνεται κάθε πολιτική αρχή και πολιτικό κριτήριο, αποπειραθήκαμε να κάνουμε μία πολιτική παρέμβαση, με τη συγκρότηση ενός αριστερού-ριζοσπαστικού συνδυασμού, για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές, στο Δήμο ΒΟΙΟΥ, με το πνεύμα της μεγάλης ανατροπής και της κατεδάφισης των σάπιων κατεστημένων και νοοτροπιών των ίδιων προσώπων, που ανακυκλώνονται.
Οι δυσκολίες αποδείχτηκαν μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες, γιατί οι συνδημότες μας, ακόμα και οι «φίλα προσκείμενοι» στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., είχαν «δεσμευτεί», πολύ νωρίτερα, σε προϋπάρχοντες συνδυασμούς, λόγω και της δικής μας αργοπορημένης εκκίνησης.
Έτσι, χάθηκε και μια ιστορική ευκαιρία για την κατάρτιση ενός δυναμικού ψηφοδελτίου νίκης, όπου διαφαίνονταν όλες οι προϋποθέσεις.
Στις προσωπικές μας επαφές με τους Δημότες, διαπιστώσαμε ότι πάρα πολλοί μας υποστηρίζουν και μας ακολουθούν, ως ψηφοφόροι, αλλά διστάζουν να ηγηθούν της κίνησης, με την υποψηφιότητά τους, λόγω πολιτικοκοινωνικών συνθηκών, της αβεβαιότητας και της φοβίας ή των εκβιασμών, που δέχονται, κτυπημένοι και από τη μάστιγα των μνημονιακών μέτρων και από άλλες εγγενείς δυσκολίες.
Με τη διακήρυξή-προσκλητήριό μας, επιχειρήσαμε την ύστατη προσπάθεια, με αίσθημα ευθύνης, αλλά τελικά παραμείναμε σε έναν επαρκή μεν απαιτούμενο αριθμό υποψηφίων, αλλά όχι στο μεγάλο ψηφοδέλτιο, που στοχεύαμε.
Δεν είχαμε, εξάλλου, και ούτε επιδιώξαμε να τάξουμε σε κανέναν, τίποτε, ή να εξαργυρώσουμε την ψήφο με την οικογενειακή του «τακτοποίηση», ούτε για την προσωπική του φιλοδοξία.
Στόχος μας ήταν και παραμένει, η Δημοτική Αρχή να βρίσκεται μακριά από αλισβερίσια, συναλλαγές και ανίερες συμμαχίες.
Αφήσαμε τον καθένα να τολμήσει, για τη μεγάλη απόφαση, μακριά από ιδιοτελή συμφέροντα, αλλά δεν ευοδώθηκαν οι προσδοκίες μας.
Πάντως, αυτό που ενοχλεί και εξοργίζει το λαό μας, από τη διαχείριση της εξουσίας στην κεντρική Διοίκηση και στις περισσότερες Τοπικές Αυτοδιοικήσεις, είναι η εξαγορά των συνειδήσεων, που επιχειρείται, πράγμα απαράδεκτο και ανώμαλο.
Παρακολουθούμε με απορία τον άγριο ανταγωνισμό των υπαρχόντων συνδυασμών, στον οποίο δεν επιθυμούμε να συμμετάσχουμε, με γνώμονα, πάντα, την ομοψυχία των Δημοτών.
Προτείνουμε την τροποποίηση του «Καλλικράτη» στο Δήμο μας και τη δημιουργία δύο λειτουργικών Δήμων.
Του Δήμου Σιάτιστας και του Δήμου Άνω Βοΐου.
Για σοβαρά θέματα, να αποφασίζουν οι δημότες μέσα από λαϊκές συνελεύσεις, ή δημοψηφίσματα και όχι μόνον οι 16 δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, που αυτό είναι καρικατούρα τοπικής δημοκρατίας και απαξίωση της τοπικότητας του θεσμού.
Θεωρούμε ότι το Α και το Ω της άσκησης της οποιασδήποτε εξουσίας είναι και ο διαπαιδαγωγικός της ρόλος.
Δεν φτάνει μόνον η χρηστή διαχείριση, πράγμα αυτονόητο, εξάλλου, αλλά και το μήνυμα που παίρνει ο πολίτης, ότι στο Δήμο όλα γίνονται με διαφάνεια και δικαιοσύνη, με αξιοκρατία και ήθος, χωρίς ευνοιοκρατία.
Αυτά ήταν και είναι ο στόχος της δικής μας ΚΙΝΗΣΗΣ για το Δήμο Βοΐου, που σας αναλύσαμε διεξοδικά στη διακήρυξη των προηγούμενων ημερών.
ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, με έναρξη τις εκλογές για την περιφέρεια και την ευρωβουλή.
Καλούμε, λοιπόν, τους πολίτες του Βοΐου να ενταχθούν στην κίνηση που δημιουργούμε και ιδιαίτερα τη νεολαία, για να πάρει την τύχη στα χέρια της.
Ο αγώνας που ξεκινούμε, γνωρίζουμε πως είναι μακρύς και δύσκολος, αλλά κάθε αγώνας έχει πάντα θετικό πρόσημο.
Ευχαριστώ τους συντρόφους που μας συμπαραστάθηκαν και ζητώ συγνώμη για τη ματαίωση της προσπάθειάς μας.
Ο συντονιστής της Προοδευτικής Δημοτικής Κίνησης ΒΟΙΟΥ,
Γιάννης Γουσιόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 27 Απριλίου 2014 10:14